Ciucă: Am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă la 40 lei

Elena Marinescu 30/04/2023 | 18:11 Ştiri
Ciucă: Am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă la 40 lei

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că s-au început demersurile pentru majorarea tichetelor de masă pentru angajaţi la 40 de lei, măsura urmând să se aplice de la 1 iulie.

Decizia a fost luată după mai multe discuţii pe care guvernanţii le-au avut cu reprezentanţii sindicatelor în cadrul întâlnirilor pentru dialog social. Astfel, valoarea unui tichet de masă va creşte de la 30 de lei la 40 de lei. Măsura ar urma să se aplice începând cu data de 1 iulie.

”Se încheie o săptămână cu decizii importante pentru dezvoltarea României. Am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajaţi la 40 de lei şi ne dorim ca noua valoare nominală să se aplice începând cu 1 iulie”, a informat premierul.

El a arătat că, alături de partenerii de guvernare, a căutat cele mai bune soluţii pentru a aduce mai mulţi bani la bugetul de stat.

”Trebuie să dăm dovadă de mai multă chibzuinţă în cheltuirea banului public. Putem administra mai eficient banii publici folosiţi pentru bunuri, servicii, autovehicule, mobilier şi alte cheltuieli care pot fi mai bine gestionate, dar nu ne vom atinge de veniturile oamenilor”, a mai spus el, pe Facebook.