Ciucă: Am deblocat 724 milioane de euro, sub formă de garanţii financiare suplimentare, alocate României prin Fondul InvestEu

Elena Marinescu 05/10/2022 | 18:54 Ştiri
Ciucă: Am deblocat 724 milioane de euro, sub formă de garanţii financiare suplimentare, alocate României prin Fondul InvestEu

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a precizat că a fost deblocată suma de 724 milioane euro, sub formă de garanţii financiare suplimentare, alocate României prin Fondul InvestEu.

Şeful Guvernului a adăugat că o a doua acţiune este legată de înfiinţarea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, proiect asumat ca obiectiv în cadrul PNRR şi prin programul de guvernare, cu scopul de a creşte accesul antreprenorilor români la finanţare.

„Veşti bune pentru întreprinderile autohtone! Prima este că am deblocat 724 milioane de euro, sub formă de garanţii financiare suplimentare, alocate României prin Fondul InvestEu. Finanţările se vor îndrepta spre nevoile din zona de capital de lucru, tranziţie ecologică, eficienţă energetică, energie regenerabilă în sectorul rezidenţial şi al construcţiilor”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Facebook.

Premierul a adăugat că a doua veste bună ar fi cu privire la înfiinţarea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, proiect asumat prin PNRR. „Cea de-a doua veste, de mult aşteptată, este legată de înfiinţarea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, proiect asumat ca obiectiv în cadrul PNRR şi prin programul de guvernare, având scopul de a creşte accesul antreprenorilor români la finanţare. Rămânem aproape de mediul de business şi ascultăm cu atenţie nevoile şi solicitările reprezentanţilor acestuia. Urmează şi alte veşti bune, cu siguranţă!”, a completat şeful Executivului.