City break-uri artistice. Cum ne poate influența arta decizia de a călători

Oana Borviz 10/08/2018 | 14:51 Timp Liber
City break-uri artistice. Cum ne poate influența arta decizia de a călători

Arta poate fi un bun pretext de a vi­zita un oraș. Sau invers. Cert este că o scurtă călătorie se poate îmbina de minune cu vizitarea unei expoziții. Este o experiență care nu poate decât săți aducă informații, senzații noi și amintiri cu care să te încălzești în ano­timpuri reci.

Acest articol a apărut în numărul 46 (6-26 august) al revistei NewMoney

Mai sunt doar câteva zile din vară, dar trebuie să recunoști că încă te gândești cum să prelungești acea stare de bine, acea atmosferă de vacanță, în care să te știi departe de birou și de agitația orașului tău. Poate ți-ai programat deja o (ultimă) ieșire la mare sau poate ți-ai aranjat un weekend cu prietenii la munte, dar nu te va lăsa rece, cu sigu­ranță, nici ideea unui city break artistic. Ar putea fi ocazia perfectă de a (re)vizita un oraș pe care-l ai la suflet și de a vedea, în același timp, o expoziție de artă. Sunt multe în această perioadă, însă noi am selectat câteva dintre acelea care conțin lucrări pe care merită să le vezi, pe viu, măcar o dată în viață. Căci cu unele ca acestea s-a plămădit, în timp, istoria artei.

De-ale lui Picasso. Anul 1932 a fost unul intens creativ în viața lui Picasso, cel mai influent artist din secolul al XX-lea, așa încât cei de la muzeul Tate Mo­dern, din Londra, s-au gândit să des­chidă o expoziție cu o sută de picturi, sculpturi și desene, fotografii de familie care să creeze o perspectivă interesantă asupra vieții sale artistice și personale. Deschisă până pe 9 septem­brie, expoziția „Picasso 1932 – Love, Fame, Tragedy“ reunește și opere mai puțin itinerate precum „Fata în fața oglinzii“, care rareori părăsește muzeul MoMA, din New York, „Visul“, care nu a fost prezentată niciodată până acum într-un muzeu britanic, sau trei nuduri ale iubitei artistului, Marie-Thérèse Walter, expuse pentru prima dată în 85 de ani.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.