Cîţu: Nu e nicio semnătură a mea pe un document de la MS privind raportările COVID

NewMoney 19/04/2021 | 13:51 Ştiri
Cîţu: Nu e nicio semnătură a mea pe un document de la MS privind raportările COVID

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că nu şi-a pus semnătura pe vreun document transmis de la Ministerul Sănătăţii privind raportările referitoare la pandemia de COVID, subliniind că ceea ce a apărut în presă nu este un document, „ci o coală de hârtie”.

„Faceţi o acuzaţie foarte gravă, în primul rând că nu e un document, este o coală de hârtie. Deci, nu este un document, este o coală de hârtie, da? Guvernul a dat un comunicat pe această temă, nu este nicio semnătură a mea pe… Dacă dumneavoastră vă imaginaţi că premierul României semnează pe o coală de hârtie pe care scrie „primit”… Guvernul a comunicat exact procedura, aveţi un comunicat de la Guvern exact care este procedura pentru documente şi pentru cele confidenţiale. Mai mult de atât nu am ce să spun”, a precizat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei conducerii PNL.

Luni dimineaţa, Guvernul a arătat, într-un comunicat de presă, că informaţiile apărute în presă cu privire la existenţa unui document transmis în atenţia premierului Florin Cîţu referitor la constituirea unui grup de lucru în cadrul Ministerului Sănătăţii privind verificarea raportărilor zilnice referitoare la evoluţia pandemiei de COVID-19 sunt „false” şi „lipsite de fundament”.

Potrivit comunicatului, la Cabinetul prim-ministrului, la Registratura Generală şi la Secretariatul General al Guvernului nu a fost înregistrat niciun document care să facă referire la înfiinţarea sau activitatea unui asemenea grup de lucru.

„Aşa-zisele documente apărute în spaţiul public nu au nicio legătură cu Guvernul sau cu aparatul de lucru al prim-ministrului sau Guvernului”, se mai spune în comunicat.