Cîţu: Din acest weekend ne putem vaccina anti-COVID doar cu buletinul, fără programare

Andrei Dumitru 05/05/2021 | 15:39 Ştiri
Cîţu: Din acest weekend ne putem vaccina anti-COVID doar cu buletinul, fără programare

Cei care doresc să se vaccineze anti-COVID pot, începând din acest weeekend, să se prezinte doar cu buletinul şi fără programare, a declarat, miercuri, premierul Florin Cîţu.â

„De vineri, din acest weekend, putem să ne vaccinăm oriunde în centrele Pfizer şi Moderna doar cu buletinul, fără niciun fel de programare. Astăzi a fost problemă cu prea multe persoane care au încercat în acelaşi timp, vreo 40.000 de persoane. Este o platformă pe care am făcut-o anul acesta, nu este perfectă. Îmi cer scuze pentru cei care au avut de aşteptat”, a afirmat prim-ministrul, după şedinţa de Guvern.

Beneficii pentru cei care se vaccinează

Florin Ciţu a afirmat că este necesară motivarea populaţiei să se vaccineze, iar oferirea de facilităţi pentru cei care o fac i se pare normală.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, miercuri, dacă nu e vorba despre discriminare, în cazul în care cei vaccinați vor beneficia de anumite facilităţi, cum ar fi accesul în restarante, la capacitate maximă.  Acesta a precizat că este vorba despre o propunere care va fi discutată de toate ministerele implicate.

”Eu am spus cum aş vedea eu lucrurile şi acestea sunt propunerile. Există un mod de a motiva populaţia,  fiecare ţară are propriul mod de a motiva populaţia. Dacă Germania are beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că şi pentru noi este ok. Este singura soluţie pentru a scăpa de pandemie”, a declarat premierul.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că, dacă se atinge ţinta de vaccinare de 5 milioane de persoane, la 1 iunie se va putea renunţa la masca de protecţie la plajă sau în drumeţiile montane. Premierul anunţă şi facilităţi pentru cei vaccinaţi, respectiv faptul că restaurantele ar putea funcţiona la 100% din capacitate.