Cîțu, despre noile restricţii anti-COVID: Guvernul va adopta soluții stabilite împreună cu specialiști

Elena Marinescu 20/10/2021 | 20:31 Ştiri
Cîțu, despre noile restricţii anti-COVID: Guvernul va adopta soluții stabilite împreună cu specialiști

Premierul interimar Florin Cîţu a afirmat, miercuri seară, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat noi restricţii, că Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite cu specialiştii. ”În acelaşi timp, asigurăm vaccinurile şi logistica necesară”, a precizat premierul, reiterând ideea că vaccinarea rămâne singura soluţie.

Cîțu a postat pe Facebook un mesaj în care face apel la vaccinare și vorbește despre „soluții concrete” de combatere a pandemiei, stabilite de guvern împreună cu specialiști. De asemenea, premierul demis anunță că se vor relua maratoanele vaccinării și va continua aprovozionarea spitalelor cu medicamentele necesare.

E nevoie să ne vaccinăm ca să scăpăm de pandemie și, din păcate, de măsuri ca să minimalizăm pe cât posibil riscurile. Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluțiile concrete vor fi stabilite cu specialiștii. În același timp, asigurăm vaccinurile și logistica necesară”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Reluăm maratoanele vaccinării și, în paralel, continuăm aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare. Cheia rămâne vaccinarea! Ne vaccinăm, scade presiunea de pe spitale, scăpăm de restricții și de pandemie”, a mai precizat premierul demis.

Președintele Iohannis i-a invitat miercuri la Palatul Cotroceni pe Florin Cîțu și alți responsabilii guvernamentali privind gestionarea pandemiei de COVID-19. După ședința de lucru, președintele a anunțat că vor fi instituite restricții.