Ciolacu: Săptămâna viitoare decidem dacă primul tur al prezidențialelor va fi pe 15 sau 29 septembrie

Elena Marinescu 21/06/2024 | 12:19 Ştiri
Ciolacu: Săptămâna viitoare decidem dacă primul tur al prezidențialelor va fi pe 15 sau 29 septembrie

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, în debutul ședinței de guvern, că săptămâna viitoare coaliţia aflată la guvernare va decide data alegerilor prezidențiale.

Şeful Guvernului i-a cerut ministrului de Interne, Cătălin Predoiu să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale, el precizând că săptămâna viitoare stabilesc la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur de scrutin.

Coaliţia de guvernare a decis joi două variante de lucru privind calendarul alegerilor prezidenţiale, şi anume ca primul tur să fie pe 15 septembrie sau pe 29 septembrie. Decizia finală urmează să fie luată marţi, au precizat surse politice citate de News.ro.

 

PSD și PNL s-au înțeles inițial ca prezidențialele să fie în septembrie, dar acum liberalii s-au răzgândit și le vor spre finalul anului. Argumentul invocat de ei e că în septembrie ar afecta debutul noului an școlar. În schimb, social-democrații îi acuză pe partenerii lor de coaliție că-s neserioși.