Ştiri

Ciocolata Kinder retrasă de la raft în Europa după zeci de cazuri de salmonella

Cu două săptămâni înainte de Paşte, câteva zeci de cazuri de salmonella au fost descoperite în Europa, suspiciunile îndreptându-se spre produsele de ciocolată Kinder produse în Belgia şi retrase de la comercializare de producătorul Ferrero, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

Grupul Ferrero a informat marţi că a decis să retragă de la comercializare o serie de produse Kinder fabricate la uzina sa de la Arlon (Belgia) şi care erau vândute în Franţa, Belgia, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Germania şi Suedia.

În Marea Britanie, autorităţile sanitare au anunţat încă de sâmbătă că au decis să retragă de la comercializare anumite loturi de ouă de ciocolată Kinder Surprise din cauza unei „posibile legături cu o epidemie de salmoneloză”. Un purtător de cuvânt al Autorităţii sanitare britanice a precizat marţi că 63 de cazuri de contaminare cu salmonella au fost identificate pe teritoriul britanic.

În cazul Franţei, 21 de persoane infectate cu salmonella au fost identificate de Centrul naţional de referinţă din cadrul Institutului Pasteur, dintre care 15 au precizat că au consumat produsele Kinder afectate de retragere.

„Investigaţiile efectuate de Santé Publique France au scos la lumină consumul anumitor produse marca Kinder care fac obiectul retragerii în zilele de dinaintea apariţiei simptomelor la cei 15 bolnavi care au putut fi intervievaţi până la această dată”, a precizat Santé Publique France.

La rândul său, purtătorul de cuvânt de la Ferrero a precizat că în cazul Franţei retragerea de la comercializare afectează mai multe sute de tone de produse din ciocolată.

Sunt vizate produsele: Kinder Surprise de 20g şi 100g, care expiră între sfârşitul lunii iunie 2022 şi sfârşitul lunii octombrie 2022; Kinder Schoko-Bons care expiră între sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii august 2022; Kinder Mini Eggs care expiră între sfârşitul lunii aprilie şi sfârşitul lunii august 2022; Kinder Happy Moments care expiră la finele lunii august 2022.

Toxiinfecţiile alimentare provocate de salmonella se manifestă prin tulburări gastrointestinale însoţite deseori de febră în primele 48 de ore de la consum.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Bucharest Tech Week aduce în prim plan speakeri mondiali de elită la cele cinci summituri de business – Parteneriat

În perioada 10 - 14 iunie, Bucharest Tech Week va găzdui cinci summituri de business,…

47 de minute ago

Biden impune Chinei taxe vamale de 100% pentru a proteja producția locală. Când se vor vedea efectele pentru companii?

Politicilor de susținere prin finanțare pentru industria locală americană li se adaugă măsuri  de protecție…

2 ore ago

Piața românească de investiții imobiliare a încheiat primul trimestru din 2024 cu tranzacții de 202 milioane de euro

Primul trimestru din 2024 s-a încheiat cu investiții imobiliare în valoare totală de 202 milioane…

2 ore ago

Lucrări de reparaţii la reţeaua de termoficare din Capitală. Sute de blocuri rămân fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă, marţi, lucrări de înlocuire şi de reparaţii pe…

3 ore ago

Ryanair înregistrează un profit record și anunță că numărul de pasageri a depăşit nivelul pre-COVID

Compania de transport aerian low-cost Ryanair a raportat luni cel mai bun profit anual al…

3 ore ago

Meteorologii anunţă temperaturi peste cele obişnuite, în următoarele săptămâni

Meteorologii anunţă temperaturi peste cele obişnuite în această perioadă în jumătatea de nord a ţării…

3 ore ago

Acest website folosește cookies