Cine va administra proprietățile rezidențiale ale dezvoltatorului care a ridicat controversata clădire de birouri Cathedral Plaza

Andreea Neferu 20/03/2017 | 17:40 Ştiri
Cine va administra proprietățile rezidențiale ale dezvoltatorului care a ridicat controversata clădire de birouri Cathedral Plaza

Facilitec România, parte a grupului spaniol Mantor și jucător pe piața de facility & property management, va asigura managementul facilităților pentru mai multe proiecte rezidențiale ale dezvoltatorului Willbrook, controlat de milionarul isralian Eyal Ofer. Este vorba de ansamblurile rezidențiale Oxford Gardens, Green Gate, Zodiac, Zenith, Grace Garden, North Star și Rose Garden, cu o suprafață totală de peste 140.000 de metri pătrați.

Facilitec va oferi servicii de mentenanță tehnică și curățenie și va implementa un seviciu de concierge. „Piața de property & Facility Management pentru zona rezidențială reprezintă unul dintre cele mai înfloritoare segmente din România. (…) Avem în plan să creștem și portofoliul pe zona de retail și industrial, motiv pentru care ne vom mări echipa în următoarele luni”, a declarat Tomás Manjón (foto), managing partner al Facilitec România.

Dintre proprietățile de lux pe care le administrează compania mai fac parte Natura Residence, Rovere Exclusive Concept, Amber Residence, Alia Apartments, Amfiteatru Residence, Lacul Tei 31-33 sau Metropolitan Residence.

Înființată în anul 2007, compania Facilitec România a fost achiziționată în anul 2015 de către 3 spanioli (Tomas Manjon, Diego Stuyck, David Tortosa) și integrată în grupul Mantor. Facilitec oferă servicii de property și facility management pentru segmentul rezidențial de lux, pentru segmentul comercial și pentru clădiri de birouri. Din portofoliul companiei fac parte peste 20 de proiecte, care generează pentru companie o cifră de afaceri de circa un milion de euro.

Compania Willbrook este cunoscută mai ales pentru controversata clădire de birouri Cathedral Plaza din centrul Bucureştiului, proiect dezvoltat prin intermediul firmei Millennium Building Development, firmă din portofoliul omului de afaceri Eyal Ofer. Turnul de birouri a fost preluat în 2013 de investitorul imobiliar Globalworth, fondat de grecul Ioannis Papalekas. Clădirea este finalizată, dar neutilizată, din cauza unui litigiu cu Arhiepiscopia Romano-Catolică.

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.