Cine sunt cei mai noi acționari ai MedLife, cea mai „proaspătă” companie de pe Bursă

Andreea Neferu 21/12/2016 | 18:50 Ştiri
Cine sunt cei mai noi acționari ai MedLife, cea mai „proaspătă” companie de pe Bursă

Fondul de investiții Charlemagne Capital, implicat în dezvoltarea  proiectului rezidențial Asmita Gardens din București (foto), a preluat 7,21% din acțiunile operatorului de servicii medicale private MedLife, în prima zi de tranzacționare la Bursa de Valori București a companiei fondate de Mihai Marcu. Și Allianz-Țiriac Pensii Private a intrat în acționariatul MedLife, preluând 5,3% din acțiuni, potrivit unui anunț de pe Bursă.

Primele tranzacții cu titluri MedLife s-au realizat la prețul de 26 de lei pe acțiune, ceea ce înseamnă că pachetul Charlemagne Capital valorează aproape 38 de milioane de lei, iar cel al diviziei de pensii private a Allianz-Țiriac – circa 28 de milioane de lei.

Capitalizarea bursieră a MedLife este de circa 522 de milioane de lei. Valoarea totală a ofertei publice inițiale a fost de 230 de milioane de lei, echivalentul a 50,5 milioane de euro, pentru un pachet de 44% din acțiunile companiei. Ofertanții au fost fondul V4C Eastern Europe Holdings care a vândut întreaga sa participație în companie, 36,25%, și International Finance Corporation care a vândut un pachet de acțiuni de 7,75%.

MedLife, înființată în 1996, operează cea mai extinsă rețea de clinici la nivel național, precum și o rețea de laboratoare medicale și spitale generale sau de specialitate.

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.