Cine îl contestă și cine îl susține pe Mihai Tudose, propunerea PSD pentru funcția de premier

NewMoney 26/06/2017 | 17:38 Ştiri
Cine îl contestă și cine îl susține pe Mihai Tudose, propunerea PSD pentru funcția de premier

Este sau nu Mihai Tudose, propunerea PSD – ALDE pentru funcția de prim-ministru, cea mai bună soluție pentru noua garnitură guvernamentală? Asta este întrebarea pe care și-o pun mai mulți lideri politici, dar și reprezentanți ai coaliției PSD – ALDE.

Cea mai surprinzătoare declarație a venit, imediat după nominalizarea lui Tudose, de la președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, care a spus că „de dragul” partidului este responsabil cu propunerea ca Mihai Tudose să fie desemnat premier, dar viitorul prim-ministru urmează a fi supravegheat îndeaproape.

Nominalizarea lui Tudose nu este nici pe placul unor deputați social democrați. Deputatul Liviu Pleșoianu a postat pe pagina de socializare că nu va vota un guvern condus de Mihai Tudose. „Am spus că, după moțiune, conducerea PSD va avea zile grele cu mine. Le recomand să le scurteze. Pentru că azi e prima: nu voi vota noul Guvern, cu Mihai Tudose în frunte! Ar fi împotriva tuturor lucrurilor în care cred. Nici eu, nici cei care ne-au votat nu suntem bătaia de joc a nimănui!”, a scris Pleșoianu.

În schimb, liderul PSD, Liviu Dragnea crede că „există o speranță” ca Tudose să fie nominalizat în scurt timp de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru. El spune că președintele ar putea lua în calcul propunerea PSD pentru că „nu vrea ca această criză să se prelungească”.

Nominalizarea lui Tudose este contestată și de reprezentanți ai opoziției. Deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR, susține că Mihai Tudose nu a avut performanțe în ulțimii 20 de ani, motiv pentru care nu poate fi instalat în fruntea unui guvern. Oricum, reprezentanții USR au anunțat că partidul lor va susține orice alternative care nu includ PSD.

Și președintele PNL, Ludovic Orban, și-a arătat nemulțumirea față de instalarea unui guvern PSD, în general. „Deci, noi, totuși, considerăm că încă nu este desemnat un premier, încă nu s-a ajuns la vot în Parlament și decizia noastră este clară — de a ne implica în împiedicarea învestirii unui guvern PSD”, a afirmat Ludovic Orban.

 


FOTO: Mediafax