Cine este noul șef al companiei care deține mallul AFI Cotroceni

Andreea Neferu 14/06/2018 | 11:24 Ştiri
Cine este noul șef al companiei care deține mallul AFI Cotroceni

Managerul de origine israeliană Doron Klein preia începând cu luna iulie conducerea dezvoltatorului AFI Europe România, proprietarul centrului comercial AFI Cotroceni, după ce în primăvara acestui an actualul CEO al companiei, David Hay, și-a anunțat demisia.

Klein (foto) conduce în prezent operațiunile AFI Europe din Cehia, funcție pe care va continua să o ocupe și după ce va prelua șefia AFI Europe din România. El are o experiență de peste 15 ani pe piața imobiliară din mai multe țări din Europa Centrală și de Est și s-a alăturat companiei AFI Europe în 2008, iar din 2011 a ocupat poziția de CEO pentru operațiunile AFI Europe în Cehia. Doron Klein are un MBA la Universitatea New York din Praga, Republica Cehă, și este fluent în ebraică, engleză și cehă.

„Piața românească este una dinamică, iar noi ne concentrăm să livrăm soluțiile potrivite pentru comunitățile în care suntem prezenți. Aștept cu nerăbdare să contribui la dezvoltarea companiei din România”, a spus Doron Klein, care va coordona o echipă de peste 130 de persoane.

David Hay, care a condus operațiunile locale ale dezvoltatorului imobiliar israelian în ultimii 7 ani, s-a alăturat AFI Europe în 2006. Pe lângă rolul de CEO al AFI Europe Romania, David a mai ocupat, în trecut, poziția de CEO pentru regiunea Europa Centrală și de Est, fiind responsabil de operațiunile din Cehia, Polonia, Germania, Ungaria și Letonia.

Decizia lui Hay de a pleca de la conducerea AFI Europe România a fost surprinzătoare, el fiind în ultimii ani artizanul dezvoltării grupului israelian pe plan local prin proiecte precum mallul AFI Ploiești sau cele cinci clădiri de birouri AFI Park din zona Cotroceni a Capitalei. Totodată, în mandatul său au fost creionate proiectele pe care AFI le are în lucru în prezent pe plan local – birourile AFI Tech Park din București, mall-ul și birourile AFI Brașov, precum și primele locuințe ale proiectului rezidențial AFI City din Capitală.

Practic, în momentul în care Hay a preluat conducerea operațiunilor locale ale AFI, compania israeliană avea pe plan local doar un singur activ finalizat – mall-ul AFI Cotroceni.


Sursă foto: AFI Europe România

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.