Cine este noul președinte al Fiscului

Alexandra Pele 13/01/2017 | 17:43 Ştiri
Cine este noul președinte al Fiscului

Bogdan-Nicolae Stan a fost numit președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit unei decizii publicate vineri în Monitorul Oficial.

Bogdan-Nicolae Stan a avut atribuții de coordonare a activităților de combatere a evaziunii și fraudei fiscale, potrivit comunicatului emis de ANAF. El a fost director general în cadrul Activității de inspecție fiscală de la DGRFP Ilfov (2012 – 2013) și director general adjunct în cadrul Direcției de Administrare a Marilor Contribuabili (în perioada 2013 – 2014).

Recent, a ocupat funcția de director general adjunct la CNAS – Direcția Generală Monitorizare, Control și Antifraudã (2014 – ianuarie 2017).

bogdan nicolae stan_anaf
Bogdan-Nicolae Stan, noul președinte al ANAF FOTO: ANAF

 

Bogdan-Nicolae Stan este licențiat în științe economice, specializarea Bănci și Burse de Valori, din cadrul Academiei de Studii Economice – București, precum și în științe juridice, la Universitatea Ecologică București. De asemenea, deține un master în Management public, urmat la Academia de Studii Economice din București.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, el deține un teren de 1.000 de metri pătrați în județul Brașov, un teren intravilan de 100 de metri pătrați în București și o casă de locuit de 67 de metri pătrați tot în Capitală. Stan are de returnat un credit bancar în valoare de 22.500 de euro, iar în 2015 a realizat venituri de circa 100.000 de lei.

Cu o zi înainte, fostul șef al Fiscului, Dragoș Doroș, a demisionat, după mai puțin de un an de mandat.

Anterior, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, anunțase că evaluează performanțele conducerii ANAF. Totodată, ministrul îi ceruse lui Dragoș Doroș anularea controversatului formular 088, introdus în 2015 de predecesorul său Gelu Ștefan Diaconu (numit în funcție de fostul premier Victor Ponta în 2013).

„Nu plec din cauza scandalului legat de gaura din buget. Pur şi simplu se schimbă echipa. A fost decizia mea. Mă întorc în mediul privat de unde am venit. Este normal că atunci când se schimbă conducerea să vină oameni noi”, a declarat Dragoș Doroș pentru agenția Mediafax.

 


FOTO: Mediafax

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.