Cine este Mirela Pop, noul director general al Teraplast

Gabriel Bucur 10/05/2017 | 11:41 Ştiri
Cine este Mirela Pop, noul director general al Teraplast

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, are un nou director general. După ce Consiliul de Administrație a aprobat încetarea mandatului lui Mircea Hoțoleanu, prin acordul părților, în funcția de director general a fost numită Mirela Pop, anunță grupul, printr-un comunicat.

Mirela Pop este de profesie economist si face parte din echipa Teraplast de nouă ani. Ea a condus inițial diverse departamente din sectorul financiar, iar, din 2014, a trecut în zona comercială, unde a fost responsabilă de managementul liniei de business Instalații & Amenajări. De anul trecut, a preluat și conducerea liniei de business profile tamplărie și activitățile de logistică. Businessurile gestionate de Mirela Pop generează aproximativ 50% din cifra de afaceri consolidată a Grupului Teraplast.

„De-a lungul ultimilor 10 ani, Teraplast a avut mai multe echipe de management nelocate la Bistrița. Acum, odată cu hotărârea lui Mircea Hoțoleanu de a părăsi compania din motive personale, am decis să promovăm în funcția de director general un om cu performanțe dovedite în cadrul Grupului. Suntem convinși că, sub conducerea Mirelei Pop, toate eforturile echipei vor fi canalizate înspre realizarea obiectivelor propuse pentru acest an”, a declarat Dorel Goia, presedintele Consiliului de Administrație al Teraplast.

Printre responsabilitățile importante ale Mirelei Pop în cadrul Grupului Teraplast a fost crearea departamentului de credit, în vederea recuperării creanțelor. Acest departament a adus compania la un nivel în care valoarea creanțelor litigioase este aproape zero.

„În cei 9 ani petrecuți în Teraplast, am lucrat în multe proiecte, destul de diferite de ceea ce făcusem până atunci. Nu mi-e teamă de provocări, pentru că nu sunt singură, am în spate o echipă puternică și profesionistă. Nu va fi un an ușor, dar suntem un grup mare cu capital românesc, stabil din punct de vedere financiar, avem un portofoliu de produse care ne permite să ne reinventăm în permanență, astfel că suntem încrezători că vom reuși să ne atingem țintele de venituri și de profitabilitate bugetate pentru 2017”, a declarat Mirela Pop, noul director general al Teraplast.

Grupul Teraplast include compania Teraplast (producător de țevi, granule și profile din PVC), subsidiara TeraSteel (producator de panouri sandwich si structuri metalice zincate), subsidiara Teraglass (producator de ferestre si usi din PVC), subsidiara Teraplast Logistic (incepand cu iunie 2016 coordoneaza activitatile logistice ale Grupului) si Politub (producator de tevi din polietilena).

„Grupul Teraplast și-a bugetat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 434,6 milioane lei și un profit net de 38,1 milioane de lei. Valoarea EBITDA estimată în 2017 este de 63,3 milioane de lei. În primele trei luni din 2017, Grupul Teraplast a realizat o cifră de afaceri de 66,5 milioane de lei, un profit net de 1,6 milioane de lei și EBITDA de 6,6 milioane de lei”, mai arată grupul, în comunicatul remis.

 


FOTO: Teraplast

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.
d