Cine este jucătorul care a realizat un sfert din tranzacțiile cu acțiuni de pe BVB

NewMoney 01/02/2017 | 14:05 Ştiri
Cine este jucătorul care a realizat un sfert din tranzacțiile cu acțiuni de pe BVB

 

Wood&Company, una dintre cele mai importante firme de investiţii pentru pieţele emergente din Europa, a realizat tranzacții cu acțiuni de peste un miliard de euro în 2016 (4,5 miliarde de lei), respectiv 24% din valoarea totală tranzacționată pe piața de acțiuni a Bursei de Valori București (BVB).

Wood&Company, unul dintre intermediarii celui mai recent IPO privat de pe piața locală (MedLife), este Super Market Maker pentru acțiunie BVB, BRD, Electrica, Fondul Proprietatea, Romgaz, OMV Petrom, Transelectrica, Transgaz și Banca Transilvania.

Market Maker-ul este un participant al BVB care se angajează să menţină lichiditatea pieţei pentru un instrument financiar, utilizând capitalul propriu. Super Market Maker-ul este un tip special de Market Maker, care îşi asumă obligaţii în termeni mai buni de cotare (volum minim, perioadă de cotare, etc.), în vederea susţinerii lichidităţii acţiunii pe care este înregistrat.

Wood&Company a fost desemnat de BVB participantul cu cea mai mare valoarea tranzacționată pe piața de acțiuni în 2016 în cadrul premiilor pieței de capital decernate cu ocazia evenimentului de Inaugurare a Anului Bursier 2017.

„Dacă ne uităm la 2016, observăm că a fost un an foarte bun pentru piața de capital din mai multe puncte de vedere. Includerea României în Watchlist de către FTSE Londra acum patru luni sau cea mai mare listare a unei companii private în urmă cu aproape două luni sunt lucruri care vor da aripi multor români să investească mai mult, direct sau indirect, în piața de capital românească,” a spus Lucian Anghel, președintele BVB.

În cadrul evenimentului au mai fost premiați Swiss Capital – participantul înregistrat în România care realizat cele mai mari tranzacții cu acțiuni (de peste 3 miliarde de lei – 17% din total), Tradeville  – pentru că este unul dintre cei mai activi brokeri pentru investitorii individuali în oferte publice, dar și Banca Transilvania – pentru cele mai tranzacționate acțiuni, cu un rulaj de 2,2 miliarde lei anul trecut.

NewMoney a fost partener media al evenimentului organizat de BVB.

 


FOTO: Laszlo Raduly / NewMoney