Cine este Costin Bănică, noul șef al departamentului industrial din cadrul JLL Romania

Gabriel Bucur 08/02/2017 | 19:32 Ştiri
Cine este Costin Bănică, noul șef al departamentului industrial din cadrul JLL Romania

Compania de consultanță imobiliară JLL a anunțat că noul șef al departamentului industrial va fi, din 17 februarie, consultantul Costin Bănică.

El are o experiență de peste 14 ani în vânzări, din care patru în domeniul imobiliar. Totodată, numele lui este legat de tranzacții-cheie realizate pe segmentul industrial și logistic.

Costin Bănică este în echipa JLL de anul trecut, pe poziția de Business Developer Industrial, din care asigură suport managementului în identificarea oportunităților de business pe segmentul industrial și logistic, potrivit comunicatului emis de companie. El își va continua activitatea curentă în paralel cu noile responsabilități, care includ dezvoltarea departamentului industrial și logistic și oferirea de servicii de consultanță pentru o varietate de clienți, incluzând dezvoltatori și utilizatori finali.

„Piața industrială din România a fost martora câtorva recorduri în 2016: stocul modern de spații industriale a depășit 2,5 milioane de metri pătrați, iar cererea brută a fost de peste 460.000 de metri pătrați, cifre care au făcut ca anul 2016 să fie unul dintre cei mai buni din istoria pieței. România va rămâne foarte atractivă atât pentru dezvoltatori, cât și pentru chiriași datorită locației strategice în Europa și pentru că este o piață mare de consum cu o putere de cumpărare în creștere. Ne așteptăm ca în acest an să fie livrate pe piață proiecte care vor cumula 340.000 de metri pătrați, nivel comparativ cu cel din 2016. Astfel, putem spune că piața înregistrează o  creștere stabilă”, a comentat Costin Bănică.

Predecesoarea sa, Cristina Pop, se va ocupa de activitatea de asset management pentru unul dintre clienții JLL.

Printre companiile pentru care JLL a închiriat spații industriale și logistice anul trecut se numără Profi, Antalis, DB Group, SE Bordnetze, Delfingen, KLG, Gebruder Weiss, DPD și Iron Mountain.

 

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.