Cine este constructorul care va ridica primul ”oraș pe verticală” din România

Andreea Neferu 20/08/2018 | 17:17 Ştiri
Cine este constructorul care va ridica primul ”oraș pe verticală” din România

Divizia locală a grupului austriac Porr, Porr Construct, va construi proiectul rezidențial Vox Vertical Village din Timișoara, dezvoltat de omul de afaceri Virgil Tornoreanu. Porr va realiza atât fundația, cât și lucrările de suprastructură.

Proiectul, ce va fi construit sub forma unui ”oraș pe verticală”, este dezvoltat prin firma Vox Property Group în urma unei investiții de 14 milioane de euro și va fi livrat pe piață la finalul anului 2019.

Vox Vertical Village va reuni 120 de locuințe într-o clădire cu 10 niveluri și va presupune dezvoltarea unei ”păduri pe verticală”, peste 1.000 de arbuști și diferite plante urmând a fi plantați atât în interiorul proiectului, cât și pe terasele locuințelor.

”După ce am alocat proiectării o perioadă de peste un an pentru a realiza un proiect unic în Timișoara și la nivel național, am desemnat ca antreprenor general una dintre cele mai mari companii de construcții active în România”, afirmă Virgil Tornoreanu, managing partner al Vox Property Group.

Porr Construct are în derulare în România mai multe proiecte de mari dimensiuni, printre care proiectele de birouri Orhideea Towers și Bucharest Business Garden din București.

”Business Garden Bucharest, care însumează 43.000 de metri pătrați închiriabili, este un ansamblu de  trei clădiri  ridicate concomitent.  Ansamblul prevede edificarea de spații de birouri clasa A și  de zone comerciale la parterul clădirilor, cu acces facil prin multiple mijloace de transport.  Spațiile verzi vor ocupa 30% din teren. Între clădiri va fi amenajată  o grădină interioară spațioasă. Punerea în funcțiune a clădirilor este planificată pentru a doua jumătate a anului 2018. Orhideea Towers  este un complex sustenabil, care va oferi spații generoase pentru birouri, precum și spații adiacente beneficiind de o maximă flexibilitate în funcție de nevoile chiriașilor.  Ansamblul format din două cladiri ( Nord si Sud )  însumează 39.667 de metri pătrați, cu un  subsol comun cu suprafața de 16.663 de metri pătrați. Obiectivul este în curs de obținere a certificatului LEED Gold”, a declarat Klaus Bleckenwegner, CEO al Porr Construct.

Vox Vertical Village va fi construit în imediata apropiere a Vox Technology Park, proiect de birouri dezvoltat de asemenea de către Vox Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Virgil Tornoreanu este un antreprenor local cu activități pe piața imobiliară și în sectoarele IT&C.


Sursă foto: Vox Property Group

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.