Cine este cel mai bogat om din Asia și ce afaceri deține acesta

NewMoney 23/07/2020 | 11:18 Fapt Divers
Cine este cel mai bogat om din Asia și ce afaceri deține acesta

După ce a strâns peste 20 de miliarde de dolari pentru proiectul său digital în doar trei luni, miliardarul Mukesh Ambani își pregătește unitatea de retail pentru partenerii globali, în timp ce conglomeratul său petrol-petrochimic este de asemenea în creștere.

Cel mai bogat om din Asia și președintele Reliance Industries Ltd. se așteaptă ca și mai mulți investitori să vină alături de Reliance Retail. Activitatea petrochimică, atrage, de asemenea, atenția de potențialilor investitori, chiar dacă o vânzare propusă de pachet către Aramco nu se desfășoară așa cum a fost planificat, a spus el.

„Am primit un interes puternic din partea investitorilor strategici și financiari în Reliance Retail”, a declarat Ambani celor 300.000 de persoane, din 41 de țări, care au participat la conferința virtuală a acționarilor. „Vom introduce parteneri și investitori la nivel mondial în Reliance Retail în următoarele trimestre.”

Reliance Retail, investiții de la Google și Facebook

Magnatul, în vârstă de 63 de ani, a identificat tehnologia și retailul ca zone de creștere viitoare într-un pivot departe de afacerile de energie pe care le-a moștenit de la tatăl său, care a murit în 2002. Retailul este următoarea frontieră pentru Ambani, care tocmai a reușit să vândă aproape 33% din aventura sa digitală din ultimele trei luni. Printre investitori se numără giganți din Silicon Valley precum Facebook Inc. și Google. Jio Platforms Ltd. este evaluată acum la 58 miliarde de dolari.

Reliance Retail, care administrează supermarketuri, cel mai mare magazin de produse electronice pentru consumatori din India, angrosist de cash and carry, magazine de modă rapidă și un magazin alimentar online numit JioMart, a raportat venituri de 1,63 trilioane de rupii (22 miliarde de dolari) în primele trei luni ale anului 2020. Unitatea operează aproape 12.000 de magazine în aproape 7.000 de orașe.

FOTO: Mediafax