Cifre record: Cele două aeroporturi bucureștene au ajuns la 13 milioane de pasageri anul trecut

Andreea Neferu 09/01/2018 | 11:00 Ştiri
Cifre record: Cele două aeroporturi bucureștene au ajuns la 13 milioane de pasageri anul trecut

Cele două aeroporturi din Capitală – Henri Coandă Otopeni și Aurel Vlaicu Băneasa – au înregistrat anul trecut un număr record de pasageri – 12,84 milioane, în creștere cu 16,8% față de anul 2016, potrivit Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

Totodată, și numărul de mișcări de aeronave a crescut cu 7,7% față de 2016, până la 130.000 de aterizări și decolări pe cele două aeroporturi din București. Cu alte cuvinte, cele două aeroporturi au înregistrat anul trecut, în medie, circa 360 de decolări și aterizări zilnic.

”Rezultatele pe care le-am obținut în  anul 2017, atât din punct de vedere al creșterii traficului aerian, cât și  din punct de vedere al îmbunătățirii parametrilor financiari ai CNAB, sunt efectele directe ale noii abordări manageriale, orientate către atragerea de noi companii aeriene, extinderea numărului de rute operate de la Bucureşti, creşterea frecvenţelor de operare pe rutele existente și, nu în ultimul rând, către optimizarea calității și siguranței infrastructurii aeroportuare”,  a spus Bogdan Mîndrescu, directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în anul 2017, venituri totale de 1,08 miliarde lei, cu 8,3% mai mult faţă de 2016, și un profit brut de 389,7 milioane lei, cu 45% mai mult față de anul precedent. Printre proiectele de anul trecut ale companiei s-a numărat și reabilitarea infrastructurii aeroportului Henri Coandă, mai exact structura rutieră a unei piste de decolare/aterizare și a căilor de rulare a aeronavelor.


Sursă foto: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.