Chromosome Dynamics înființează propria fabrică de îngrășăminte și biostimulatori

Andrei Dumitru 05/05/2022 | 11:13 Ştiri
Chromosome Dynamics înființează propria fabrică de îngrășăminte și biostimulatori

Chromosome Dynamics, companie antreprenorială românească de cercetare și high tech în agricultură, anunță finalizarea construcției unei fabrici proprii de îngrășăminte și biostimulatori, în localitatea Filiași, județul Dolj. Investiția se ridică la peste 100.000 de euro, iar producția va începe în vara acestui an.

”Odată cu demararea producției proprii de fertilizanți lichizi, biostimulatori și stimulatori de germinație, Chromosome Dynamics intră pe un segment de piață cu potențial semnificativ de creștere în următorii ani. Ne adresăm fermierilor de cultură mare (grâu, orz, porumb, floarea soarelui) dar și legumicultorilor și pomicultorilor sau pasionaților de grădinărit. Ținta noastră este ca până la finalul anului 2023, această linie nouă de business să aducă venituri totale de aproximativ trei milioane de euro. Produsele vor fi vândute atât prin intermediul platformei Agrobazar, cât și prin agenți proprii de vânzări sau parteneri. În plus, pentru optimizarea capacităților de producție, avem semnate deja contracte de furnizare de tip white-label cu alți jucători relevanți la nivel național”, a declarat Mugurel Ionel, fondator al Chromosome Dynamics.

Compania estimează că primele livrări de la noua fabrică vor demara în toamna anului 2022, pentru a acoperi cererea din campaniile agricole de final și început de an. În total, la facilitatea din Filiași vor fi produse peste 30 de sortimente de îngrășăminte și biostimulatori.

”Am reușit să instalăm echipamente performante și să creăm fluxuri eficiente pentru toate etapele de producție. Întrucât Chromosome Dynamics se adresează unei piețe în creștere accelerată, produsele noastre sunt ambalate atât în recipiente mari (10 L sau 20 L) cât și în recipiente mici (100 ml sau 250 ml) pentru a satisface cererea pe segmentul de hobby. Capacitatea de producție lunară poate urca până la 50.000 de litri, dar pentru moment ne-am propus ca volumele totale să urce la 350.000 de litri până la finalul anului 2023. Am creat o echipă dinamică, formată din șapte colegi, care va livra calitate la cel mai înalt nivel și va lucra permanent pentru îmbunătățirea permanentă a calității produselor din portofoliul nostru”, a declarat Mihaela Ionel, director de logistică al fabricii Chromosome Dynamics din Filiași, județul Dolj.

Chromosome Dynamics, înființată în anul 2020 de către o echipă cu experiență de peste 10 ani în agribusiness, este un start-up inovativ, al cărui obiect de activitate principal este dezvoltarea de Machine Learning (ML) și Artificial Intelligence (AI) cu impact direct asupra dezvoltării sectorului agricol din România. În plus, compania a dezvoltat și platforma Agrobazar – un one-stop shop pentru agricultorii din România, menit să cuprindă tot sectorul agroalimentar local. Prin specialiștii săi, compania oferă produse, consultanță și asistență fermierilor români.

Compania debutează astăzi, 5 mai 2022, pe piața AeRO Administrată de Bursa de Valori București sub simbolul bursier CHRD.