Chirurgul Mircea Beuran, demis din funcția de șef de secție

NewMoney 06/01/2020 | 11:30 Ştiri
Chirurgul Mircea Beuran, demis din funcția de șef de secție

UPDATE 13.50: Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca au decis să îşi întrerupă activitatea, în semn de protest faţă de decizia de demitere a medicului Mircea Beuran din funcţia de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie 3. Această hotărâre a fost luată după ce s-a constatat că erorile umane au stat la baza incidentului de luna trecută, când o pacientă a murit, după ce a suferit arsuri pe masa de operaţie.

Medicii au declarat că nu vor mai asigura decât urgenţele majore şi cer Ministerului Sănătăţii să ancheteze atât incidentul în cauză, cât şi situaţia foarte gravă care a permis ca acesta să se producă. Ei spun că astfel de cazuri se pot repeta în fiecare zi şi că oricare dintre ei ar putea fi găsit vinovat.

_______

Spitalul de urgență Floreasca a fost amendat de Inspecția Sanitară de Stat cu 300.000 de lei pentru cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație, iar chirurgul Mircea Beuran, coordonatorul intervenției, va fi demis din funcția de șef de secție, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Decizia de demitere a fost emisă deja de managerul spitalului, Ionuț Negoi, au adăugat sursele.

Medicii care au participat la operație, amendați

De asemenea, medicii care au participat la operația în care a avut loc tragicul incident au fost amendați cu circa 2.000 de lei fiecare, au precizat aceleași surse.

Amenzile de 300.000 de lei pentru spital si aproximativ cate 2.000 de lei pentru medicii care au participat la operatie sunt amenzi administrative si au fost date de Inspectia Sanitara de Stat.

Concuziile oficiale ale controlului efectuat de Corpul de Control al Ministerului Sanatatii si Inspectia Sanitara de Stat la Spitalul Floreasca vor fi prezentate mâine dimineatã, la ora 10:00, de ministrul Sãnãtãtii, Victor Costache, într-o conferintã de presã.

Săptămâna trecută, Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate, instituția care acreditează spitalele din România în vederea funcționării, a anunțat,că a ridicat acreditarea Spitalului de Urgență Floreasca din București, din cauză că incidentul din sala de operație, când o femeie a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, ar fi trebuit raportat, conform legii, în termen de maximum 24 de ore.

Pacienta care a luat foc în timpul operației coordonate de chirurgul Mircea Beuran a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și a fost timp de câteva zile în stare critică, după incident. Ea a murit ulterior.

Ridicarea acreditării Spitalului Floreasca reprezintă, însă, doar o sancțiune pe hârtie. Spitalul își va continua activitatea.


FOTO: Mediafax