Chirii de lux în București: Cererea pentru locuințe închiriate cu până la 1.500 de euro pe lună este în creștere

Andreea Neferu 18/09/2017 | 11:48 Ştiri
Chirii de lux în București: Cererea pentru locuințe închiriate cu până la 1.500 de euro pe lună este în creștere

Chiriile de până în 1.500 de euro pe lună reprezintă 63% din totalul tranzacțiilor de închiriere de locuințe premium din București, restul de 37% fiind reprezentate de bugete de peste 1.500 de euro pe lună, potrivit datelor companiei imobiliare Nordis.

Cererea pe segmentul bugetelor de până în 1.500 euro pe lună vine atât din partea expaților cu funcții de middle management, cât și a românilor care se orientează către zonele scumpe din București (zone care au înregistrat o creștere cu 11% a numărului de tranzacții comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016).

Principalul criteriu în alegerea unui apartament sau a unei case este proximitatea față de locul de muncă. „Numărul chiriașilor străini cu funcții de middle management care închiriază apartamente în zonele Aviației, Floreasca si Herastrau este din ce în ce mai mare și estimăm că își va păstra trendul ascendent și în trimestrul patru al anului 2017. Într-o piață cu o deschidere destul de mică pentru această nouă categorie de chiriași, a fost o adevărată provocare găsirea de soluții care să răspundă cerințelor acestora. Există însă investitori în apartamente noi, în curs de livrare în aceste zone, care iau deja în calcul această categorie de chiriași și estimăm că oferta se va echilibra cu cererea, în perioada următoare”, a spus Aura Diaconescu, manager al departamentului de închirieri, în cadrul companiei imobiliare Nordis.

Spre exemplu, Nordis a intermediat închirierea unui apartament de 55 de metri pătrați în zona Aviației cu 650 de euro pe lună, în timp ce un alt apartament de trei camere de 90 de metri pătrați a fost închiriat cu 850 de euro pe lună.

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înființat în 2008 de către consultantul imobiliar Emanuel Poștoacă. În prezent, reunește trei firme: Nordis ­ Administrare, de dezvoltare imobiliară, Nordis Management, de management de proiecte imobiliare și Nordis Premium Properties, de intermediere si investiții imobiliare.

Din 2016, Nordis a intrat si pe segmentul de dezvoltare imobiliară, prin bandul propriu de apartamente Nordis Residence. În 2017, Nordis are în lucru șapte proiecte imobiliare, aflate în diferite stadii de dezvoltare.


Sursă foto: Nordis

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.