Percheziţii la CFR Călători. Prejudiciul este estimat la peste 150.000 de lei

Gabriel Bucur 14/06/2018 | 10:01 Ştiri
Percheziţii la CFR Călători. Prejudiciul este estimat la peste 150.000 de lei

UPDATE: CFR Călători confirmă că în această dimineaţă au loc percheziţii atât la sediul companiei, cât şi la Revizia de vagoane Bucureşti Griviţa. „Având în vedere că este o acţiune în desfăşurare, mai multe informaţii pe această temă pot fi aflate de la instituţiile abilitate să efectueze activităţi specifice”, au transmis reprezentanţii CFR, transmite News.ro.

Poliţiştii fac percheziţii, joi dimineaţă, la sediul CFR Călători şi la Atelierele CFR Griviţa, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate de abuz în serviciu, delapidare şi fals intelectual în achiziţia unui sistem audio-video pentru dotarea vagoanelor.

Prejudiciul în acest dosar este estimat la aproximativ 156.000 de lei. Conform unui comunicat de presă al Poliţiei Române, poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi fac cinci percheziţii la sediile unor societăţi comerciale din Bucureşti.

Anchetatatorii urmează să ridice bunuri şi înscrisuri, „în vederea probării activităţii infracţionale a mai multor persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, delapidare şi fals intelectual, în dauna unei societăţi comerciale”, arată Poliţia Română, care precizează că suspiciunile sunt de abuz în serviciu, delapidare şi fals intelectual

Citiți și: Președintele Consiliului Fiscal: Nu avem bani suficienţi pentru a acoperi salariile şi pensiile la finalul anului. De unde va lua Guvernul bani

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că percheziţiile au loc la sediul CFR Călători, la Revizia de vagoane Bucureşti Griviţa şi la SC Ateliere CFR Griviţa SA, într-un dosar care vizează achiziţia unui sistem audio-video pentru dotarea vagoanelor, necesar informării călătorilor în tren.

Contractul pentru această achiziţie prevedea echiparea mai multor vagoane, dar au fost dotate mai puţine, iar suma de bani prevăzută pentru achiziţii ar fi fost însuşită de persoanele vizate, mai precizează sursele citate. De asemenea, au fost montate sisteme mai slabe.

Citiți și: Cel mai mare procesator de lemn din România, anchetat de DIICOT pentru afaceri ilegale

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.