Cererile românilor pentru vacanțele de toamnă au crescut cu 20% comparativ cu anul trecut

Andrei Dumitru 14/09/2023 | 10:26 Ştiri
Cererile românilor pentru vacanțele de toamnă au crescut cu 20% comparativ cu anul trecut

Când vine vorba de destinații de descoperit în vacanța de toamnă, romanii tind să se lasă ghidați tot mai mult de trendurile din turism – în septembrie explorează încă locuri precum Grecia, Sicilia, Spania sau Italia, continuând în octombrie cu Japonia, Coreea de Sud sau Statele Unite ale Americii.

Sezonul turistic s-a transformat în anul turistic, începe să fie mantra pieței turistice. Planificarea călătoriilor pentru toamna aceasta a început deja de câteva luni, determinând o creștere cu 20% a cererilor de pachete de vacanță pentru acest anotimp, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, observăm că vacanțele elevilor ajută foarte mult atunci când vine vorba de planificarea unei călătorii. Multe familii se bucură de această ocazie pentru a petrece timp de calitate împreună și pentru a explora destinații noi sau pentru a reveni în locurile preferate,”, după cum țin să remarce reprezentanții tour-operatorului Eturia.

O caracteristică a pachetelor de vacanță pentru lunile septembrie, octombrie și noiembrie ține de faptul că au plecări fixe, drept urmare sunt considerate potrivite pentru cei care își doresc vacanțe destinații exotice precum Cuba, Republica Dominicană, Mexic, Maldive, Mauritius sau Seychelles. Peru, Etiopia, India, Tanzania sau Vietnam, toate acestea fiind destinații căutate de români toamna.

Pentru consumatorii mai sensibili la preț cum sunt cei români, un avantaj al pachetelor contractate toamna îl reprezintă tarifele mai accesibile la pachetele de vacanță – sub 790 de euro/ persoană, pentru sejururile din Europa, aici fiind inclus zbor cu bagaj de cală și cazare în hoteluri de 3 si 4 stele, 7 nopti și începând de la 650 euro/persoana pentru anumite destinații exotice, cum ar fi Dubai si emiratul Ras Al Khaimah sau este 1390 euro/ persoana pentru Mauritius, India sau Malaezia, Thailanda si Singapore.