Cercetătorii au dat verdictul! Care este vârsta maximă la care pot ajunge oamenii

Elena Marinescu 26/05/2021 | 22:38 Fapt Divers
Cercetătorii au dat verdictul! Care este vârsta maximă la care pot ajunge oamenii

Cercetătorii cred că au aflat care este limita superioară a vieții: 150 de ani. Ar fi peste actualul record pentru cel mai vârstnic om – Jeanne Calment, care a decedat în 1997 la vârsta de 122 de ani – dar cu siguranță descurajează și eforturile pentru o viață nelimitată, scrie The New York Post.

Utilizând o aplicație pentru iPhone și un volum uriaș de date medicale de la voluntari din UK și SUA, oamenii de știință spun că au confirmarea vârstei maxime pe care pot anticipa oamenii s-o trăiască și au publicat marți un studiu în revista Nature Communications.

Vârsta biologică şi rezistenţa, parametrii esenţiali

Inteligența artificială a analizat datele legate de sănătate și condiție fizică, iar cercetătorii au determinat că durata vieții este determinată de două elemente: vârsta biologică (asociată cu stresul, modul de viață și bolile cronice) și rezistența (cât de repede revine la normal o persoană după ce răspunde unui factor de stres).

Cercetătorii au aflat astfel că, de la 120 la 150 de ani, corpul uman prezintă o „pierdere totală” de rezistență, rezultân în incapacitatea de a-și reveni. „Cu vârsta, tot mai mult timp ne trebuie ca să ne recupăerăm după o perturbare, iar în medie petrecem tot mai puțin timp în starea fiziologică apropiată de optim”, afirmă autorul studiului, Timothy V. Pyrkov, citat de HotNews.

Profesorul Andrei Gudkov – care lucrează la Roswell Park Comprehensive Cancer Center și a colaborat la studiu – spune că rezultatele sunt „o realizare conceptuală, deoarece determină și separă rolurile factorilor fundamentali ai lomngevității umane … Explică de ce și cea mai eficace prevenire și tratare a bolilor legate de vârstă poate doar îmbunătăți durata medie, nu și cea maximă a vieții, dacă nu sunt descoperite terapii reale împotriva îmbătrânirii.

Afirmația vine în contextul în care există o tendință ascendentă de „biohacking”, de practici la modă împotriva îmbătrânirii și prelungire a duratei de viață. Biohackerii încearcă orice, de la post prelungit la injecții cu medicamente netestate împotriva herpesului.

Biohacking-ul presupune inclusiv utilizarea componentelor cibernetice sau a substanțelor chimice pentru a modifica și îmbunătăți caracteristicile biologie ale unei ființe vii. Potrivit omegahouse.ro, de la alegerea unei scurtături pe care să mergem pentru a ajunge mai repede la destinație și până la puncte bonus obținute la cumpărături, toate sunt mici life hacks de care ne folosim zilnic pentru a ne face viața mai frumoasă și mai ușoară.

Biohacker în 3 pași simpli

Nu ai nevoie de dispozitive ultra moderne pentru a face biohacking, ci trebuie să descoperi acele metode naturale care te ajută să te dezvolți.

Pasul 1: Conștientizare – fii conștient de tot ce te înconjoară și tot ce se întâmplă în și cu corpul tău.

Pasul 2: Control – folosește-te de informații, știință și tehnologie pentru a deține controlul.

Pasul 3: Update – dacă ești mereu actualizat, îți optimizezi mintea și corpul astfel încât să îți poți atinge potențialul maxim.

Nu trebuie pierdut din vedere faptul că stilul de viață își pune o amprentă puternică asupra corpului nostru și a modului în care acesta funcționează. Așa cum ai făcut ordine în alimentație, acordă atenție activităților în care te implici, posturii tale de pe durata unei zile, mișcării și exercițiilor fizice, relaxării și, nu în ultimul rând, asigură-te că ai parte de 7-9 ore de somn odihnitor.