Cele trei trăsături de personalitate care i-au făcut miliardari pe Elon Musk și Jeff Bezos

NewMoney 25/09/2018 | 12:36 Ştiri
Cele trei trăsături de personalitate care i-au făcut miliardari pe Elon Musk și Jeff Bezos

Fondatorii celor mai mari companii ale lumii, precum Jeff Bezos sau Elon Musk, au revoluționat industriile în care sunt prezenți și au reușit să acumuleze averi de zeci de miliarde de dolari într-un timp foarte scurt, iar succesul acestor oameni se datorează unei serii de trăsături comune, scrie CNBC.

Nu este vorba, însă, despre multă muncă și pasiune, cum ar putea crede mulți, potrivit expertuui Robert Frank, care de aproape două decenii studiază cei mai mari antreprenori ai lumii. Într-o emisiune la postul CNBC, Frank a explicat că a identificat cele trei trăsături care unesc fondatorii companiilor de top.

„Am descoperit trei lucruri care sunt foarte importante si nu sunt lucrurile obișnuite la care se gândesc oamenii” când vorbesc despre caracteristicile oamenilor de succes, a declarat Frank.

1. Ignoranță

În primul rând, fondatorii companiilor de top sunt ignoranți față de problema pe care încearcă să o rezolve, spune Frank. Asta inseamnă că gândesc diferit și nu sunt afectați de eșecurile celor care au mai încercat să facă lucruri similare înainte.

„Motivul pentru care Jeff Bezos a reinventat retailul este pentru că nu a început la Macy’s (lanț de magazine din SUA, n.r.). Motivul pentru care Elon Musk a reinventat mașinile este pentru că nu a început la GM (General Motors, n.r.). Toți acești oameni îmi spun că motivul pentru care au fost capabili să își reinventeze industria a fost că nu știau ce lucruri nu puteau fi făcut în industria respectivă”, a explicat Frank.

2. Obsesivitate

De asemenea, ei sunt obsedați de ideile lor, indiferent de ceea ce spun ceilalți.

„Când ai o idee și viziunea pentru această idee, toată lumea îți va spune că este o idee greșită. Dacă ți se spune contrariul, știi că nu va fi una câștigătoare”, a explicat Frank.

Dar este dedicarea absolută pe fondul adversității care le menține concentrarea și le permite să își atingă scopul final.

Fondatorii celor mai mari companii din lume „au o personalitate aproape obsesiv-compulsivă: atunci când vor să facă ceva, pur și simplu nu pot să renunțe”, mai spune el.

3. Dorință de a face lucrurile diferit

În final, și poate cel mai important, ei își doresc foarte mult să facă lucrurile în mod diferit.

„Mulți dintre acești oameni, tot ce văd, încearcă să-și dea seama cum s-ar putea face diferit. Fie că este vorba de o ceașcă de cafea sau de orice altceva, ei caută mereu un alt mod de a realiza acest lucru”, spune Frank.

Iar acesta nu este neapărat un lucru care poate fi învățat sau practicat.

„Sunt doar câteva persoane care sunt așa în mod natural”, a remarcat Frank. „Se întreabă mereu «cum altfel ai putea face asta?»”.


Foto: AFP/Mediafax