Cele mai populare cinci bonusuri de care beneficiază angajații din România, pe lângă salariu

Gabriel Bucur 19/07/2017 | 17:31 Ştiri
Cele mai populare cinci bonusuri de care beneficiază angajații din România, pe lângă salariu

Doar 28% din totalul angajaților din România se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de beneficiile extrasalariale de care au parte, reiese dintr-un studiu realizat de specialiștii platformei de recrutare online eJobs.

Topul celor mai populare cinci beneficii extrasalariale este condus de abonamentele medicale la clinici private (menționate în 56% din răspunsurile primite), programul flexibil de lucru (53%), cursurile de dezvoltare personală (43%), tichetele valorice sau reducerile la parteneri agreați (33%) și facilitățile sportive și de recreere (31%).

Clasamentul beneficiilor considerate importante de către angajați nu diferă mult: 82% consideră obligatoriu ca angajatorul să le ofere cursuri de dezvoltare profesională, 78% vor abonamente medicale la clinici private, 62% spun că programul flexibil este esențial, 50% se așteaptă la facilități sportive și de recreere, iar pentru 44% sunt obligatorii cursurile de dezvoltare personală.

Activitățile sportive preferate de angajați includ piscina (58%), sala de fitness (50%), centrele de înfrumusețare și relaxare (44%) și cursurile de dans (32%).

„În ultimii ani, pachetul de beneficii a câștigat foarte multă importanță și în România (…). De aceea, pentru a rămâne competitive pe piața muncii, companiile trebuie să țină cont de profilul și de așteptările tinerilor și să caute să le ofere un pachet de beneficii extrasalariale cât mai diversificat. Pe lângă tichete de masă, abonamente la clinici private, în ultima perioadă au prins tot mai mult teren beneficiile ce țin de un echilibru între viața personală și cea profesională. Aici intră abonamente la activități sportive și de relaxare, programul de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra de acasă, reduceri la restaurante, tarife speciale la anumite hoteluri sau evenimente”, a declarat Bogdan Badea, Head of Sales în cadrul eJobs Group.

Conform studiului eJobs, angajații și-ar dori să primească și alte beneficii extrasalariale, cele mai căutate dintre acestea sunt: munca de acasă – 70%, teambuilding-uri – 58%, plăți pentru evenimente speciale din viața angajatului (nuntă, botez etc) – 64%, decontarea cheltuielilor cu transportul –  41%, asigurarea de sănătate – 29% și pensia privată – 21%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.150 de angajați, toți activi profesional în prezent, din care 20% ocupă poziții de management și 76% aau studii superioare. Domeniile de activitate cu cea mai mare pondere în rândul respondenților sunt vânzări, IT, inginerie și construcții.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.