Cele mai mari trei tranzacții imobiliare de anul acesta au totalizat 300 de milioane de euro

Andreea Neferu 17/05/2018 | 17:56 Ştiri
Cele mai mari trei tranzacții imobiliare de anul acesta au totalizat 300 de milioane de euro

Cele mai mari trei tranzacții imobiliare de anul acesta, vânzarea centrului comercial Militari Shopping Center, a primei clădiri din complexul de birouri Campus 6 și a complexului de birouri Oregon Park, însumează circa 300 de milioane de euro, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară CBRE.

Centrul comercial Militari Shopping Center a fost cumpărat de companiile Prime Kapital și MAS REI de la isralienii de la Atrium European Real Estate într-o tranzacție evaluată la aproape 100 de milioane de euro, potrivit datelor din piață, în timp ce suedezii de la Skanska au vândut prima clădire din viitoarele birouri Campus 6 către austriecii de la CA Immo pentru 53 de milioane de euro. Totodată, fondul de investiții Lion’s Head Investment, care are în spate investitori din Africa de Sud și Bulgaria, a cumpărat de la Portland Trust complexul de birouri Oregon Park pentru peste 150 de milioane de euro, potrivit estimărilor NewMoney.

Cele trei tranzacții au fost semnate în al doilea trimestru al acestui an. „Aceste trei tranzacții revigorează segmentul de investiții imobiliare, după un prim trimestru slab. Comparativ cu aceeași perioadă din 2017, prima jumătate din 2018 are un ritm mai scăzut. Estimarea noastră pentru finalul de an este că volumul total al investițiilor va fi mai mic față de anul trecut”, a spus Ana Dumitrache (foto), head of investment property al CBRE Romania.

Potrivit CBRE, volumul investițiilor pe piața imobiliară autohtonă s-a situat, în 2017, în jurul valorii de un miliard de euro.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.
← Close