Cele 5 cărți pe care Bill Gates le recomandă în 2019: „Un subiect care este în mintea multor oameni în acest moment”

NewMoney 22/05/2019 | 16:34 Fapt Divers
Cele 5 cărți pe care Bill Gates le recomandă în 2019: „Un subiect care este în mintea multor oameni în acest moment”

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, este cunoscut pentru faptul că își face timp să citească cel puțin 50 de cărți pe an.  Miliardarul american a compus o listă cu cele mai bune cinci cărți pe care le-a citit în ultima vreme, pe care le recomandă ca lectură de vacanță în această vară celor care îi citesc blogul.

Dacă anul trecut lista cuprindea cărți care încearcă să răspundă unor întrebări importante, precum „De unde se trage umanitatea și încotro ne îndreptăm?”, sau „Cum funcționează mintea unui geniu?”,  titlurile de anul acesta au teme precum revolta, sau schimbările bruște în societate.

Gates spune că niciunul dintre titlurile alese nu poate fi considerat drept „o lectură ușoară” și le recomandă celor care caută acest lucru să încerce The Rosie Result, a lui Graeme Simsion, precum și cartea soției sale, Melinda, The Moment of Lift, despre care spune că deși este subiectiv, „este una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit anul acesta”.

Cărțile recomandate de Bill Gates:

1. Upheaval (Revoltă), de Jared Diamond.

„Sunt un mare fan a tot ceea ce a scris Jared, iar ultima carte publicată de el nu face excepție. Cartea explorează modul în care societățile reacționează în momentele de criză. El folosește o serie de studii de caz fascinante pentru a arăta cum națiunile au gestionat provocări existențiale cum ar fi războaiele civile, amenințările străine și starea proastă a lucrurilor în general. Sună puțin deprimant, dar după ce am terminat cartea am devenit și mai optimist cu privire la capacitatea noastră de a rezolva aceste probleme”..

 

 

 


2.Nine Pints, de Rose George.

„Dacă sângele ți se pare scârbos, această carte probabil că nu e pentru tine. Dar dacă ești ca mine și ți se pare fascinant, te vei bucura de această carte scrisă de către un jurnalist britanic care are o legătură specială cu subiectul. Sunt un mare fan al cărților care sapă adânc pe un anumit subiect, așa că Nine Pints a fost chiar genul meu de carte. Este plină de fapte super-interesante care vă vor face să apreciați altfel sângele”, spune Gates care menționează că ​​titlul cărții se referă la volumul de sânge din corpul unui adult mediu, pint fiind o unitate de măsură în sistemul imperial.

 

 

 


3.A gentleman in Moscow (Un domn la Moscova), de Amor Towles.

„Se pare că toate persoanele pe care le cunosc au citit această carte. Am intrat și eu în sfârșit în acest club după ce cumnatul meu mi-a trimis o copie și mă bucur că am făcut-o. Romanul lui Towles despre un conte condamnat pe viață la arest la domiciliu într-un hotel din Moscova este distractiv, inteligent și surprinzător de optimist. Chiar dacă nu vă place să citiți despre Rusia la fel de mult ca mine (am citit toate cărțile lui Dostoievski), A Gentleman in Moscow este o poveste uimitoare de care oricine se poate bucura”.

 

 

 


4.Presidents of War (Președinții Războiului), de Michael Beschloss.

„Interesul meu față de toate aspectele războiului din Vietnam este principalul motiv pentru care am decis să iau această carte. În momentul în care am terminat-o, am învățat multe lucruri, nu doar despre Vietnam, ci și despre celelalte opt conflicte majore în care a intrat SUA de la începutul secolului al 19-lea și până în anii 1970. Cadrul larg al lui Beschloss vă permite să însemnați lecții importante despre leadership-ul prezidențial”.

 

 

 

 


5.The Future of Capitalism (Viitorul capitalismului), de Paul Collier.

„Cea mai recentă carte a lui Collier este o viziune care îți dă de gândit asupra unui subiect care este în mintea multor oameni în acest moment. Deși nu sunt de acord cu el în totalitate – cred că analiza sa asjupra problemei este mai bună decât soluțiile pe care le propune – cariera sa ca economist îi oferă o perspectivă inteligentă asupra direcției în care se îndreaptă capitalismul”.

 

 

 

 


Foto: Hepta/Mediafax