Cel mai scump magazin din rețeaua Dedeman își deschide porțile miercuri

Andreea Neferu 12/06/2017 | 10:21 Ştiri
Cel mai scump magazin din rețeaua Dedeman își deschide porțile miercuri

Cel mai mare jucător de pe piața locală de bricolaj, Dedeman, controlat de frații Pavăl din Bacău, va inaugura miercuri, 14 iunie, un nou magazin în zona Băneasa din nordul Bucureștiului, aflat „gard în gard” cu magazinul Ikea. Cei de la Dedeman au montat deja panouri publicitare pe DN1 prin care anunță data inaugurării unității.

Noul magazin va avea, pe lângă parcarea construită în dreptul magazinului, și o parcare subterană, acesta urmând a fi cea mai scumpă unitate a rețelei Dedeman, având în vedere că investiția se ridică la peste 30 de milioane de euro. Prin noul magazin, retailerul de bricolaj se poziționează în zona de nord a orașului, considerată cea mai bogată din Capitală. La doar câteva sute de metri de magazinul Dedeman, se află și un magazin al rețelei Brico Depot, parte a grupului britanic Kingfisher.

Citiți și: Cu profitul pe un an, Dedeman acoperă achiziția clădirilor de birouri de lângă mallul AFI

Dedeman mai are alte patru magazine în București, în zona de sud (Giurgiului), în vest (Valea Cascadelor), în est (Pallady) și nord-est (Colentina). La nivel național, compania are 45 de magazine.

Dedeman este cea mai mare afacere antreprenorială din România, fiind de asemenea liderul detașat al pieței locale de bricolaj. Compania a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de peste 1,1 miliarde de euro și un profit net e 159 de milioane de euro.

Cu un model de extindere bazat pe magazine proprii și nu închiriate, frații Pavăl nu doar că au trecut cu bine testul crizei, ci au ieșit chiar mai puternici din tăvălugul recesiunii, ajungând unul dintre cei mai mari jucători de bricolaj din Europa Centrală și de Est, cu o cotă de 1,9% dintr-o piață regională de 26 de miliarde de euro, potrivit unui studiu de anul trecut al companiei poloneze de cercetare PMR. Iar după ce a ajuns la o rețea de 45 de magazine pe plan local și în scurt timp va deschide un magazin în zona Băneasa din București, Dedeman ar putea face primul pas și pe piețele externe.

Recent, proprietarii retailerului de bricolaj au semnat un antecontract cu dezvoltatorul israelian AFI Europe România pentru cumpărarea complexului de birouri AFI Park, construit în jurul mallului AFI Cotroceni. Tranzacția este estimată la 164 de milioane de euro. În primă fază, Dedeman va cumpăra primele trei clădiri ale parcului de afaceri, iar acordul între cele două părți include și opțiunea de vânzare a celorlalte două clădiri din AFI Park.

Aceasta este cea de-a doua tranzacție de diversificare de anul acesta a proprietarilor Dedeman, după ce retailerul de bricolaj a intrat în acționariatul producătorului de cărămizi Cemacon pentru mai puțin de 3 milioane de euro, ajungând acum să dețină 32,7% din titlurile companiei.


Foto: NewMoney

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.