Cel mai scump ceas de mână din lume, vândut la o licitaţie în scopuri caritabile

Elena Marinescu 11/11/2019 | 22:37 Ştiri
Cel mai scump ceas de mână din lume, vândut la o licitaţie în scopuri caritabile

Un ceas de mână marca Patek Philippe a fost vândut la o licitaţie în scopuri caritabile organizată de casa Christie’s la Geneva la un preţ record.

Ceasul Grandmaster Chime a fost adjudecat pentru suma de 31 de milioane de dolari, după un război al licitaţiilor care a durat cinci minute într-o sală aglomerată în care erau peste 300 de persoane. Precedentul record a fost stabilit în 2017 când un ceas Daytona Rolex, care odată a aparţinut actorului Paul Newman, a fost vândut pentru 17,8 milioane de dolari, informează agerpres.ro.

Ceasul Patek Philippe a fost vândut sâmbătă la un eveniment caritabil denumit Only Watch în cadrul căruia firmele de orologerie scot la licitaţie ceasuri unicat pentru a strânge bani destinate finanţării cercetărilor pentru distrofia musculară Duchenne, cea mai frecventă forma de distrofie musculară.

În ultimii ani la licitaţiile Only Watch au fost înregistrate mai multe preţuri record la ceasuri având în vedere că în anul 2010 cel mai mare preţ plătit pentru un ceas de mână a fost 5,7 milioane de dolari. Potrivit Bloomberg, evenimentul Only Watch a luat naştere în 2005, la iniţiativa lui Luc Pettavino, fostul director general de la Monaco Yacht Show, al cărui fiu a decedat din cauza distrofiei musculare.

Casa de licitaţii Christie’s va vinde alte 214 ceasuri rare la o licitaţie ce va organizată luni la Geneva, iar la finele acestui an va scoate la vânzare un ceas foarte rar Patek Philippe din 1950 care este aşteptat să se vândă pentru trei milioane de franci elveţieni.

Foto: Forbes