Cel mai mare pol de afaceri din Capitală atrage investiții imobiliare de un miliard de euro

Andreea Neferu 15/03/2018 | 16:46 Ştiri
Cel mai mare pol de afaceri din Capitală atrage investiții imobiliare de un miliard de euro

Investiții imobiliare de circa un miliard de euro au fost anunțate în ultima vreme în zona Barbu Văcărescu-Pipera, considerată principalul pol de afaceri al Capitalei, potrivit organizației Bucharest Real Estate Club, cu activități pe zona imobiliară.

Globalworth, cel mai mare proprietar de spații de birouri din România, a anunțat recent că a achiziționat pentru 16 milioane de euro două terenuri în zona Barbu Văcărescu, unde intenționează să dezvolte două proiecte de birouri. În Pipera, compania dezvoltă Globalworth Campus, un parc de afaceri de 88.000 de metri pătrați, unde printre chiriași se numără și Amazon.

Și fondul de investiții Nepi Rockcastle ar urma să înceapă lucrările de expansiune la Promenada Mall, un proiect mixt de spații comerciale și de birouri în suprafață de 60.000 de metri pătrați.

Skanska a început deja lucrările la proiectul Equilibrum de la intersecția străzilor Gara Herăstrău și Dimitrie Pompeiu, iar One United Properties, dezvoltatorul cunoscut pentru proiectele sale rezidențiale premium, a înființat anul trecut o nouă divizie care se concentrează pe birouri și a cumpărat în Pipera proiectul offie North Gate.

Zona atrage și atenția investitorilor din domeniu hotelier. Compania lituaniană Apex Allaince, care deține în București hotelurile Europa Royale și Hilton Garden Inn, construiește în zona Dimitrie Pompeiu un hotel de patru stele ce va fi afiliat lanțului Courtyard Marriott.

La aceste proiecte se adaugă Spitalul Metropolitan, ce umează să fie construit pe fosta bază RATB. Noua unitate medicală va avea 1.500 de paturi și necesită investiții de 300 milioane de euro.

În contextul unei cereri locative în creștere precum și a unei evoluții economice pozitive, sectorul rezidențial își îmbunătățește oferta, proeicte ce totalizează peste 5.000 de apartamente fiind anunțate în zonă.

Și pe segmentul rezidențial, proiecte de peste 5.000 de apartamente au fost anunțate în zonă. Omul de afaceri Petre Niculae a cumpărat un teren de 20.000 mp în vecinătatea viitorului Spital Metropolitan, unde plănuiește să construiască un proiect cu 600 de apartamente. Mohammad Murad, proprietarul lanțului hotelier Phoenicia, construiește în zonă Onix Park – un ansamblu rezidențial de 2.000 de apartamente. Recent, și grupul israelian Hagag a anunțat că va începe lucrările la un proiect ce prevede 1.350 de apartamente pe malul lacului. Pe de altă parte, Impact vrea să cumpere un teren de 55.000 de metri pătrați, iar Gabriel Popoviciu construiește un ansamblu de 1.500 de apartamente, Belvedere Residences.


Sursă foto: NewMoney

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.