Cel mai mare constructor din România a ajuns la afaceri de peste 250 de milioane de euro

Andreea Neferu 28/02/2017 | 12:06 Ştiri
Cel mai mare constructor din România a ajuns la afaceri de peste 250 de milioane de euro

Cel mai mare constructor de pe plan local, grupul austriac Strabag, a încheiat anul precedent cu afaceri de 254 de milioane de euro, în creștere cu 5% față de 2015. Businessul din România le aduce austriecilor 2% din afacerile totale ale grupului.

„Circa jumătate din business este generat de construcțiile civile, iar restul de proiecte de infrastructură”, au declarat pentru NewMoney reprezentanții Strabag.

Acestea sunt printre primele rezultate financiare pe 2016 făcute publice de constructorii care activează pe plan local, în contextul în care anul trecut lucrările de construcții au scăzut cu 4,8%, potrivit Institutului Național de Statistică.

În total, Strabag are un portofoliu de contracte de 271 de milioane de euro, în creștere cu 1,8% față de acum un an. „Previziunile noastre pentru piața românească sunt pozitive și în linie cu estimările EECFA (Eastern European Construction Forecasting Association, organizație ce realizează prognoze cu privire la evoluția piețelor de construcții din mai multe țări din Europa Centrală și de Est – n.red.), care estimează o creștere de 5,2% pentru sectorul construcțiilor în România în 2017”, au mai spus cei de la Strabag.

Grupul austriac a lucrat în România la proiecte de anvergură precum autostrada Deva-Orăștie sau cea mai înaltă clădire de birouri din România, Sky Tower (foto). De asemenea, compania are în lucru în prezent proiecte precum clădirea de birouri The Mark din București, Catedrala Mântuirii Neamului, tronsonul de autostradă Ungheni-Ogra sau modernizarea căii ferate Simeria – Vințu de Jos.


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.