Cel mai mare acvariu cilindric din lume, care conținea un milion de litri de apă și 1.500 de pești, a explodat la Berlin

Andrei Dumitru 16/12/2022 | 15:04 Ştiri
Cel mai mare acvariu cilindric din lume, care conținea un milion de litri de apă și 1.500 de pești, a explodat la Berlin

Un acvariu gigant, care conţinea un milion de litri de apă, amplasat în holul hotelului Radisson Blu din Berlin, a explodat, inundând hotelul şi străzile din apropiere, potrivit BBC.

„AquaDom”, care conţinea 1.500 de peşti tropicali, avea 14 metri înălţime şi a fost descris ca fiind cel mai mare acvariu cilindric de sine stătător din lume.

Poliţia a declarat că au avut loc „pagube incredibile” şi două persoane au fost rănite de cioburi de sticlă.

Imaginile de pe reţelele de socializare au arătat pagube în foaierul hotelului. Resturile au fost împrăştiate şi pe strada din faţa clădirii, care a fost închisă din cauza inundaţiei. Oaspeţii au fost evacuaţi din hotel.

Acvariul a fost modernizat în urmă cu doi ani şi exista un lift cu pereţi transparenţi, construit în interior, pentru a fi folosit de vizitatori. Unele dintre camerele hotelului aveau vedere la acesta.

Brigada de pompieri din Berlin a declarat că peste 100 de pompieri au fost prezenţi şi nu este clar ce a cauzat dezastrul.

Autoritatea de transport public din Berlin a declarat că strada Karl-Liebknecht din faţa hotelului a fost închisă din cauza „cantităţii extrem de mari de apă pe arteră”.

Poliţia a spus că „masive cantităţi” de apă s-au revărsat pe străzile din apropiere şi că oamenii din zonă au fost nevoiţi să conducă cu prudenţă.

Acvariul conţinea peste 100 de specii diferite de peşti.

AquaDom a fost inaugurat în decembrie 2003 şi a intrat în Cartea Recordurilor Guinness drept cel mai mare acvariu cilindric din lume. A costat aproximativ 12,8 milioane de euro (11,2 milioane de lire sterline).