Cel mai cunoscut fotbalist străin ajuns vreodată în Liga 1 părăsește România. CFR Cluj i-a reziliat contractul lui Julio Baptista

NewMoney 12/03/2019 | 12:12 Ştiri
Cel mai cunoscut fotbalist străin ajuns vreodată în Liga 1 părăsește România. CFR Cluj i-a reziliat contractul lui Julio Baptista

Clubul CFR Cluj i-a reziliat contractul fotbalistului brazilian Julio Baptista (37 de ani), cel mai cunoscut jucător străin care a evoluat vreodată în Liga 1, potrivit News.ro.

Julio Baptista a ajuns la CFR în luna august, pe un salariu curpins între 40.000 și 45.000 de euro pe lună, potrivit digisport.ro. De atunci, el a prins jucat doar 43 de minute pentru gruparea clujeană.

Mijlocașul brazilian a debutat în tricoul vișiniu contra formației Gaz Metan Mediaș (0-0), partidă în care a intrat pentru 20 de minute. El a mai evoluat 22 de minute și patru zile mai târziu în preliminariile Europa League, la returul cu Dudelange (2-3). De atunci, Baptista a mai prins un singur minut de joc, în partida din luna octombrie, contra lui Sepsi Sfântu Gheorghe, câștigată de CFR cu 2-1.

Forma fizică slabă și problemele medicale l-au împiedicat pe Baptista să evolueze mai mult pentru gruparea campioană. CFR Cluj l-a transferat în grabă l-a transferat pe brazilian, ca să îl poată folosit în partidele din Europa League, astfel că au parafat contractul înainte ca jucătorul să fi vizita medicală. Asta, deși Baptista nu mai jucase un meci oficial de aproximativ doi ani. Ulterior, medicii au descoperit ulterior că acesta suferă bronșită astmatică și că are grave probleme la genunchi, potrivit gsp.ro.

Julio Baptista, este cel mai cunoscut jucător străin care a evoluat vreodată în România, evoluând pe parcusul carierei la echipe precum Real Madrid, Arsenal sau AS Roma.

El a mai jucat la Sao Paulo, Sevilla, Malaga, Cruzeiro şi ultima dată, înainte de a sosi la CFR, a jucat la Orlando City, în 2016.


Foto: AFP/Mediafax