Cine este cel mai bogat om din lume. Ion Țiriac, abia pe locul 1.867 în topul Forbes

Gabriel Bucur 08/03/2018 | 11:01 Ştiri
Cine este cel mai bogat om din lume. Ion Țiriac, abia pe locul 1.867 în topul Forbes

Revista americană de business Forbes a publicat, miercuri, topul actualizat al celor mai bogați oameni din lume. Americanii domină clasamentul, cu 12 reprezentanți în primele 15 locuri, în timp ce România are un singur miliardar în întreaga ierarhie.

Ion Țiriac, cel mai bogat român ocupă abia poziția 1.867, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari. De altfel, Țiriac este singurul reprezentant al României în top.

Jeff Bezos (54 de ani) este cel mai bogat om din lume. Proprietarul companiei de comerț online Amazon apare în statistica Forbes cu o avere de 112 miliarde de dolari, mult peste al doilea clasat, Bill Gates (62 de ani). Cofondatorul companiei de tehnologie Microsoft Corporation a adunat 90 de miliarde de dolari.

Un alt american, magnatul Warren Buffett (87 de ani), președintele conglomeratului Berkshire Hathaway, apare pe locul trei în top cu o avere de 84 de miliarde de dolari. El este urmat de francezul Bernard Arnault (69 de ani), președintele conglomeratului european LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), unul dintre cele mai mari branduri din industria obiectelor de lux. Singura prezență în top cinci din afara Statelor Unite, Arnault are o avere estimată de Forbes la 72 de miliarde de dolari.

Citiți și: Rețeta șefului Amazon: ce trebuie să faci ca să ajungi mai bogat decât Bill Gates

Cofondatorul și președintele Facebook, Mark Zuckerberg, la doar 33 de ani, ocupă deja locul cinci în topul miliardarilor lumii, cu o avere de 71 de miliarde de dolari. Urmează spaniolul Amancio Ortega (81 de ani), fondatorul grupului Inditex, care include branduri de fashion precum Zara, Bershka, Pull and Bear, Stradivarius și Massimo Dutti. Ortega a adunat 70 de miliarde de dolari.

Un alt hispanic, mexicanul Carlos Slim Helú (78 de ani), are o avere de 67,1 miliarde de dolari. Ocupantul locului șapte este proprietarul conglomeratului Grupo Carso, specializat în telecom, retail și media.

Citiți și: Miliardarii lumii, la ananghie: cât au pierdut cei mai bogați oameni din lume din cauza prăbușirii burselor

Pe locurile opt și nouă în topul celor mai bogați oameni din lume se regăsesc frații americani Charles (82 de ani) și David Koch (77 de ani), cu o avere de 60 de miliarde de dolari, obținută mai ales din Koch Industries, companie din industria chimică. Pe locul zece este Larry Ellison (73 de ani), fondatorul Oracle Corporation, cu o avere de 58,5 milioane de dolari.

Elon Musk (46 de ani), fondatorul SpaceX și Tesla Motors și cel care tocmai a trimis o mașină în spațiu prin cea mai puternică rachetă din lume, este pe locul 54, cu o avere de 19,9 miliarde de dolari.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.