Cel mai bogat lituanian vrea să construiască patru hoteluri în România

Cel mai bogat om de afaceri din Lituania, Nerijus Numavicius, va investi în industria hotelieră din România alături de fratele său, Vladas Numavicius, și de Mindaugas Bagdonavicius, fost acționar al Vilniaus Prekyba, unul dintre cele mai grupuri lituaniene, cu afaceri în retail, industria farmaceutică și real estate.
Din echipa care va investi pe piața locală va face parte și Arunas Beleska, fostul proprietar al grupului hotelier Europa (din care face parte și hotelul Europa Royale din Centrul Vechi al Capitalei) și actualmente acționar al companiei de management hotelier Apex Alliance (care controlează hotelul Hilton Garden Inn din București), potrivit publicației The Baltic Times.
Planurile investitorilor lituanieni includ construcția a patru hoteluri pe plan local, ce vor avea în total peste 1.000 de camere.
”Compania va dezvolta patru hoteluri în București ce vor opera ulterior sub contract de franciză cu cele mai mari lanțuri internaționale hoteliere, Marriott și Hilton. Construcția (hotelurilor – n.r.) este planificată să se încheie până în 2022”, a spus Augustinas Barauskas, CEO al Apex Alliance. ”Piața hotelieră afiliată internațional din România este subdezvoltată. Majoritatea investitorilor încă privesc piața cu precauție, dar credem că acest trend este temporar. Vor exista mai multe branduri internaționale pe piață în următorii ani”, a adăugat Barauskas.
Printre hotelurile pe care Apex Alliance le va deschide în România se numără Courtyard Marriott, cu 260 de camere, respectiv Moxy Bucharest Centrul Vechi, cu 120 de camere. Ambele hoteluri sunt planificate să fie deschise anul viitor.
Piaţa hotelieră din Bucureşti este dominată de hoteluri de 4* şi 5*, care reprezintă peste 70% din capacitatea totală, în timp ce hotelurile de 1* şi 2* au o pondere de doar 10%, potrivit companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. Totodată, aproape 47% din camerele hotelurilor din Bucureşti sunt operate sub sigla lanţurilor internaţionale, faţă de o medie de doar 7,5% la nivel naţional. În această ierarhie, Capitala este urmată de Sibiu (37,6%), Oradea (27,3%) şi Cluj-Napoca (18,9%).
Sursă foto: Wikipedia