Ştiri

CEC Bank obține primul rating internațional

CEC Bank obține pentru prima dată un rating din partea Fitch Ratings – una dintre agențiile internaționale de profil de top. În urma evaluării, CEC Bank a obținut ratingul de emitent BB.

Obținerea ratingului Fitch este un semnal că banca are un profil financiar solid și se conformează bunelor practici de guvernanță corporativă și transparență. Ratingul din partea unei agenții internaționale este un pas necesar, în contextul în care CEC Bank are în plan accesarea piețelor de capital prin emisiuni de obligațiuni subordonate. Vrem să ne diversificăm sursele de finanțare pentru a susține creșterea și consolidarea poziției pe piață și credem că instrumentele pe care le vom lansa vor crea noi oportunități pentru investitori”, declară Bogdan Neacșu, Director General al CEC Bank.

CEC Bank a demarat un amplu program de modernizare și transformare în 2019. În ultimii 3 ani, banca a reușit să-și majoreze cota de piață – de la 6,50% în 2018 la 7,9% la sfârșitul lui 2021 și a înregistrat o creștere de 72% a activelor bancare. Totodată, profiturile băncii au crescut la niveluri record – de peste 350 de milioane de lei anual în perioada 2019-2021.

Ratingul CEC Bank reflectă poziția financiară solidă, nivelul bun de lichiditate și modelul de afaceri sustenabil, în condițiile în care banca își susține activitatea în principal pe baza surselor atrase de la clienții nebancari și are cea mai mare rețea teritorială din țară, cu o pondere de peste 25% în totalul unităților bancare din România.

Banca este angajată într-o serie de proiecte de investiții și informatizare care urmăresc consolidarea modelului de afaceri hibrid lansat în 2019, prin care produsele și serviciile CEC Bank sunt disponibile atât prin intermediul rețelei fizice, cât și online. CEC Bank a fost printre primele bănci din România care și-au digitalizat produsele bancare: conturile și creditele negarantate pot fi contractate 100% online de către persoanele fizice și, în ultimul an, oferta digitală a fost extinsă și la nivelul IMM-urilor – cu pachete de cont bancar și scrisori de garanție ce pot fi contractate de la distanță.

Andrei Dumitru

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

2 zile ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

2 zile ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

2 zile ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

2 zile ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

2 zile ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

3 zile ago

Acest website folosește cookies