Tranzacție de proporții în imobiliare: frații Pavăl vor să cumpere birourile AFI din Cotroceni

Andreea Neferu 17/01/2017 | 11:08 Ştiri
Tranzacție de proporții în imobiliare: frații Pavăl vor să cumpere birourile AFI din Cotroceni

Complexul de birouri AFI Park, aflat în portofoliul israelienilor de la AFI, ar urma să fie preluat de frații Pavăl, proprietarii lanțului de magazine de bricolaj Dedeman, după ce, anul trecut, cele două părți au semnat o scrisoare de intenție privind această tranzacție, au declarat pentru NewMoney surse din piață.

Dacă despre faptul că cele cinci clădiri ale AFI Park vor fi vândute „la pachet” pentru peste 160 de milioane de euro se știa încă de anul trecut, numele cumpărătorului rămăsese un mister până acum.

Tranzacția ar urma să se finalizeze primăvara aceasta”, au spus pentru NewMoney surse din piață.

AFI Park, care are o suprafață închiriabilă totală de 70.000 de metri pătrați, are un grad de ocupare de 97%, conform celor mai recente informații, iar printre chiriași se numără Electronic Arts, Telus, Endava, Microchip Technology sau Cameron.

Frații Pavăl au construit cea mai mare afacere antreprenorială din România, Dedeman, care a ajuns la afaceri de aproape un miliard de euro în 2015. Intrarea lor pe un segment precum cel al birourilor vine în contextul în care piața office din România și în special din București a cunoscut un reviriment important în ultimii ani.

Israelienii de la AFI vor să mai dezvolte două noi proiecte imobiliare, birourile AFI Tech Park, situate în București și care vor avea o suprafață închiriabilă de 50.000 de metri pătrați, respectiv proiectul mixt AFI Brașov, amplasat în centrului orașului de sub Tâmpa. Acesta din urmă va include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și 20.000 de metri pătrați de spații de birouri.

De asemenea, AFI mai are în plan să dezvolte un parc de retail pe un teren de 80.000 de metri pătrați pe care îl deține în Arad, respectiv un proiect mixt pe terenul de 148.000 de metri pătrați pe care îl are în cartierul Bucureștii Noi din Capitală.

Informația potrivit căreia frații Pavăl ar urma să cumpere birourile AFI din Cotroceni a fost publicată prima oară de portalul mirsanu.ro.

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.