Cea mai mare listare a unei companii antreprenoriale din România: Digi (RCS&RDS), evaluată la 1,2 miliarde de euro

Andreea Neferu 27/04/2017 | 11:37 Ştiri
Cea mai mare listare a unei companii antreprenoriale din România: Digi (RCS&RDS), evaluată la 1,2 miliarde de euro

Digi Communications, compania mamă a RCS&RDS, liderul pieței locale de televiziune și internet fix, a publicat prospectul de emisiune pentru listarea la Bursa de Valori București, programată să aibă loc în data de 16 mai. Conform informațiilor din prospect, care plasează prețul de ofertă între 38 și 56 de lei pe acțiune, valoarea de piață a RCS&RDS s-ar situa între 780 de milioane de euro și 1,2 miliarde de euro.

Compania va pune în vânzare 21,74 de milioane de acțiuni, dintre care 85% pe tranșa investitorilor instituționali și restul de 15% pe zona de investitori de retail.

Coridorul de subscriere indicat este între 38 și 56 de lei, ceea ce înseamă că valoarea pachetului listat se situează între 826 de milioane de lei (182 de milioane de euro) și 1,2 miliarde de lei (268 de milioane de euro). Această listare ar urma să fie cea mai mare ofertă de pe Bursa de Valori București din ultimii trei ani, după cea a Electrica, companie de stat listată în 2013. Totuși, Digi este cea mai mare companie antreprenorială din România listată vreodată la bursă.

Operatorul telecom a încheiat anul trecut cu venituri de aproape 843 de milioane de euro, în creștere cu peste 12% față de 2015, în timp ce profitul net s-a ridicat la 11,8 milioane de euro, aproape triplu față de anul anterior.

Agenția Standard&Poor’s a îmbunătățit miercuri ratingul Digi Communications N.V la BB- de la B+, cu perspectivă stabilă, potrivit seenews.com.


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.