Ce spune un antreprenor din turism despre o posibilă revenire la normalitate a pieței

NewMoney 04/06/2020 | 16:12 Ştiri
Ce spune un antreprenor din turism despre o posibilă revenire la normalitate a pieței

Grav afectate de criza COVID-19, companiile din turism caută acum soluții optime ca să revină la normal. ”Nu am făcut disponibilizări și am reușit să ne păstram echipa întreagă. Cu siguranță lucrurile se vor termina cât de curând și suntem încrezători că dorința turiștilor de a călători va rămâne la fel de mare, chiar dacă poate la început vor fi temători”, spune Mădălina Balaiban, fondatoarea Hello Holidays.

Cu toate că în acest moment încă sunt restricții de călătorie pentru foarte multe destinații, potrivit Mădălinei Balaiban, sunt deja turiști interesați să călătorească în lunile de vară de anul acesta. ”În doi-trei ani, lucrurile vor reveni la normal și o să existe o creștere a vânzărilor care să compenseze și să depășească perioada actuală”, adaugă ea.

Pe de altă parte, fondatoarea Hello Holidays spune că este dificil să găsești un angajat ”bine pregătit” în această perioadă. De exemplu, un consultant de travel trebuie să parcurgă câteva cursuri de perfecționare profesională despre comunicare, gestionarea situațiilor, cursuri operatori call center și multe altele.

”Pe lângă acestea, anual organizăm infotripuri în destinațiile pe care le avem în portofoliu, atât pentru agenții aflați la vânzare, cât și pentru angajații din backoffice, marketing sau transport”, punctează Mădălina Balaiban.

Hello Holidays a fost înființată în urmă cu 13 ani și oferă circuite în România și alte 36 de țări din Europa și Asia, având 27 angajați și un volum de vânzări de aproximativ 5,5 milioane de euro în 2019.