Ce spune șeful Raiffeisen Bank despre participarea sa la proteste

NewMoney 06/02/2017 | 19:31 Ştiri
Ce spune șeful Raiffeisen Bank despre participarea sa la proteste

Președintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, a răspuns într-o postare pe blog criticilor care i-au fost aduse în legătură cu participarea la protestele din Piața Victoriei, în calitate de președinte al unei bănci străine.

”Înainte de a fi președinte de bancă sunt tată și îmi pasă de viitorul copiilor mei și al țării în care locuiesc. Nu cred că din acest punct de vedere există vreo diferență față de cei cu care m-am întâlnit acolo – clienți, prieteni, parteneri de afaceri, antreprenori, sportivi, încă o campioană olimpică, angajați. La fel ca în cazul lor, dorința mea pentru un viitor mai bun pentru copii mei, într-o România mai prosperă, este total legitimă”, a scris van Groningen, luni, pe blogul personal.

El a mai precizat că în calitate de președinte de bancă îi pasă de cei 5.500 de angajați, de cei peste două milioane de clienți care le-au încredințat economiile, precum și de cele 30.000 de companii pe care banca le finanțează.

”Politicienii nu ar trebui să fie surprinși de poziția mea. De cel puțin 10 ani am același discurs”, a scris șeful Raiffeisen, adăugând că pentru a crea valoare și pentru a fi mai productiv, mediul privat are nevoie de predictibilitate.

”Îmi pasă. De aceea am fost în piață. Era de așteptat că unii vor exploata prezența mea într-un mod total previzibil. Este un risc pe care mi-l asum”, a încheiat el.


FOTO: Facebook/Daniel Zamfir