Ce spune Rodion Cămătaru, fosta glorie a Universității Craiova, despre cele mai mari investiții pe care le face în afara fotbalului

Andreea Neferu 06/07/2017 | 13:21 Ştiri
Ce spune Rodion Cămătaru, fosta glorie a Universității Craiova, despre cele mai mari investiții pe care le face în afara fotbalului

Fostul fotbalist Rodion Cămătaru, care ridică o clădire de birouri în centrul Craiovei, spune că vrea să demareze și un proiect rezidențial în Cetatea Băniei, în contextul în care cererea din piață pentru apartamente este în creștere.

Proiectul rezidențial, amplasat în zona Bulevardului Caracal din Craiova, cuprinde zece blocuri cu circa 200 de apartamente și ar urma să fie construit în mai multe etape. ”Cel mai probabil vom demara proiectul la începutul anului viitor, după ce finalizăm și clădirea de birouri. Valoarea investiției se ridică la câteva milioane de euro, dar nu exclud și varianta de a intra în parteneriat cu altcineva pentru dezvoltarea blocurilor”, a spus Rodion Cămătaru pentru NewMoney.

Printre oamenii de afaceri care au investit în proiecte rezidențiale în Craiova se numără și Ștefan Cherciu, acționarul majoritar al producătorului de sisteme de ferestre și uși Casa Noastră, care comercializează brandul Qfort. Astfel, el are în lucru un complex de șapte blocuri, Bujorului Residence, în urma unei investiții de circa 20 de milioane de euro.

Pe de altă parte, Cămătaru investește două milioane de euro și în dezvoltarea clădirii de birouri Universitaria, amplasată vizavi de Universitatea din Craiova. Proiectul, cu o suprafață închiriabilă de 2.400 de metri pătrați, va avea spații comerciale la parter, iar cele patru etaje ale sale vor fi ocupate de birouri. ”Există interes din partea potențialilor chiriași, avem discuții cu mai multe companii. Sunt și companii de IT interesate să închirieze spații”, spune Cămătaru. El adaugă că a ales să construiască un imobil de birouri pe terenul aflat în zona ultracentrală a orașului pentru că ”locația este foarte bună, iar în Craiova, deși este un oraș plasat puțin mai jos comparativ cu alte orașe din țară, lucrurile au început să se miște și pe piața imobiliară”. Anterior, luase în calcul dezvoltarea unui hotel pe terenul aflat în centrul Craiovei.

Printre clădirile de birouri care s-au mai construit în Craiova  în ultimii ani se numără și Malmo Office Tower. Totodată, în orașul din Bănie au fost realizate în ultimii ani mai multe investiții în zona imobiliară, printre care modernizarea centrului comercial Mercur și transformarea fostului hotel Jiul în Ramada. De asemenea, zona istorică veche a Craiovei a fost reabilitată și două pasaje (unul subteran și altul suprateran) au fost construite în centrul orașului.

Fostul fotbalist spune că a mai investit în domeniul imobiliar din Craiova, având mai multe locații în care activează sucursale de bănci. De asemenea, el deține un restaurant cu specific chinezesc în Craiova, potrivit presei locale.

Rodion Cămătaru a făcut parte din lotul Naționalei României, jucând la Campionatul European din 1984 și la Mondialul din 1990. El a debutat în divizia A la Universitatea Craiova.


Sursă foto: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.