Ce spune patronul lui Sepsi Sf. Gheorghe despre banii primiți de club de la Guvernul Ungariei

NewMoney 10/01/2019 | 16:19 Ştiri
Ce spune patronul lui Sepsi Sf. Gheorghe despre banii primiți de club de la Guvernul Ungariei

În luna noiembrie, Guvernul Ungariei recunoștea că finanțează cu 6,4 milioane de euro două cluburi din Ținutul Secuiesc, Csiksereda (Miercurea Ciuc) și Sepsi OSK (Sfântu Gheorghe). Patronul lui Sepsi, Laszlo Dioszegi, a explicat pentru ce sunt folosiți acești bani și spune că România ar trebui să aplice exemplul în Republica Moldova.

Sepsi OSK se află în acest moment pe locul 4 în Liga 1, la doar doi ani de când a promovat în Liga 1. Clubul înființat în 2011 este depășit doar de campioana din sezonul trecut, CFR Cluj, FCSB și CS U Craiova, iar din sezonul următor ar putea reprezenta România în cupele europene.

Patronul clubului din Harghita însă că această performanță nu poate fi pusă pe seama banilor investiți de guvernul maghiar, care sunt destinați exclusiv echipelor de copii ale clubului unde „sunt bineveniţi toţi” indiferent de etnie.

Citiți și: GALERIE FOTO Cum a reușit să salveze guvernul de la Budapesta o afacere a unui antreprenor din Harghita, aflat în război cu Heineken

„Investiţiile sunt o treabă, echipa mare e altă treabă. Noi am primit bani de investit pentru copii şi juniori. De acolo nimic nu se poate scoate şi să se dea la echipa mare. E exclus din start. Noi trăim din sponsori, reclame şi publicitate. Noi am ajuns acolo că sunt şi firme, şi din ţară, şi din străinatate care ne contactează văzând că suntem în progres. Şi ne întreabă cam câţi bani ar trebui să punem sigla Telekom sau altă siglă la echipament. Şi noi spunem 2-300.000 pe an”, a spus Dioszegi pentru Telekom Sport.

„Mi se pare un lucru firesc. Şi Guvernul României ar trebui să investească în Moldova. Sunt mulţi români şi în Spania, şi în Italia, şi ţara mama ar trebui să ajute compatrioţii ei. Şi banii care vin aici ca să construim o infrastructură pentru copii, nu e subliniat pentru copii de etnie maghiară sau altă etnie. Nu. Pentru oraşul Sfântu Gheorghe. Unde sunt bineveniţi toţi. Noi nu facem nicio diferenţă. Se vede şi la echipa mare”, a adăugat el.

Guvernul de la Budapesta a recunoscut la solicitarea Gazetei Sporturilor de la jumătatea lunii noiembrie că finanțează cluburile Sepsi Sf. Gheorghe (Liga 1) și Csikszereda (Liga a 3-a), cu câte 3,2 milioane de euro pentru fiecare

„Decretul guvernamental 1801/2016 a decis acordarea de fonduri cluburilor Csikszereda (Miercurea Ciuc) și Sepsi (Sf. Gheorghe). În conformitate cu Decretul guvernamental, cele două cluburi de fotbal au primit câte 1 miliard de forinți (3,2 milioane de euro) prin intermediul Federației de Fotbal din Ungaria, ca beneficiar, pentru dezvoltarea infrastructurii sportive și realizarea altor proiecte de investiții în dezvoltare, în special pentru finanțarea Academiei Csikszereda și a Academiei Sf. Gheorghe. Resursele au fost primite în mod corespunzător, iar auditul conturilor transmise până în prezent este în curs de desfăşurare”, au răspuns ungurii solicitării Gazetei Sporturilor.

Sepsi OSK se află pe locul 4 în Liga 1 și este calificată în „sferturile” de finală ale cupei României, în timp ce Csikszereda este clasată pe locul 3 în Liga a 3a și a eliminat-o pe Dinamo București în „optimile” cupei României.


Foto: Facebook/Sepsi