Ce spune Lidl despre o posibilă achiziție a două magazine XXL Mega Discount: Suntem deschiși tuturor oportunităților

Andreea Neferu 27/01/2017 | 17:19 Ştiri
Ce spune Lidl despre o posibilă achiziție a două magazine XXL Mega Discount: Suntem deschiși tuturor oportunităților

Discounterul german Lidl, parte a grupului Schwarz, spune că anul acesta are în plan deschiderea a cel puțin zece noi magazine, dar că se uită cu atenție la orice oportunitate care poate asigura expansiunea rețelei. Declarațiile vin în contextul în care astăzi au apărut în piață informații potrivit cărora Lidl s-ar afla printre favoriți în cursa pentru preluarea magazinelor XXL Mega Discount din Sibiu și Galați, deținute de nemții de la Rewe.

„Lidl este o companie care a avut un ritm accelerat de creștere. Am intrat pe piața locală prin preluarea rețelei de magazine Plus, iar în cei cinci ani de activitate în România ne-am extins organic, prin deschiderea de noi magazine. (…) Suntem mereu atenți la posibilitățile de expansiune pe care le oferă piața și suntem deschiși la toate oportunitățile de dezvoltare”, au spus reprezentanții Lidl, la solicitarea NewMoney.

Solicitați să confirme intrarea în cursa privind achiziția celor două magazine XXL Mega Discount, oficialii Lidl au spus că nu pot oferi mai multe informații.

În prezent, retailerul de tip discount are în România aproximativ 200 de magazine, cel mai recent fiind deschis joi la Drobeta Turnu Severin. Ținta nemților este de a ajunge pe termen lung la circa 300 de unități.

Lidl România a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de circa 4,7 miliarde de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

Rewe a scos la vânzare două magazine XXL Mega Discount din Sibiu și Galați, după ce a decis să renunțe la acest brand anul trecut, preferând să „parieze pe calul cel mai puternic”, adică Penny Market, după cum spunea recent Daniel Gross, șeful Rewe România. El mai spunea că în cursa pentru achiziția celor două magazine se află în acest moment doar rețele străine de retail, deși inițial au existat și antreprenori români interesați să le cumpere. În total, Rewe avea pe piață opt magazine XXL Mega Discount, iar șase vor fi rebranduite în Penny Market, proces care se va încheia anul acesta.

Informația potrivit căreia cele două magazine XXL Mega Discount ar putea fi preluate de Lidl a fost publicată prima oară de portalul mirsanu.ro.


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.