Ce spun șefii UPC și Vodafone România despre tranzacția prin care se va crea un jucător telecom cu afaceri de aproape un miliard de euro pe plan local

Andreea Neferu 09/05/2018 | 11:14 Ştiri
Ce spun șefii UPC și Vodafone România despre tranzacția prin care se va crea un jucător telecom cu afaceri de aproape un miliard de euro pe plan local

Tranzacția prin care grupul britanic Vodafone va prelua operațiunile UPC România va conduce la crearea unui jucător important cu servicii convergente pe plan local, urmând să contribuie la accelerarea ritmului de investiții la nivelul pieței telecom, spune Mihnea Rădulescu, CEO al UPC România.

“Este un moment strategic important în istoria UPC România. Această tranzacţie este un rezultat direct al realizărilor echipei UPC de-a lungul timpului şi se încadrează într-o perspectivă mai largă a evoluţiei industriei telecom, caracterizată prin competitivitate şi dorinţa de a oferi clienţilor servicii şi experienţe de conectivitate şi divertisment la o calitate din ce în ce mai bună”, spune Mihnea Rădulescu (foto), CEO al UPC România

”Împreună, UPC România şi Vodafone România vor putea oferi internet broadband la viteze gigabit şi tehnologie 5G în România, contribuind la realizarea obiectivelor strategice de digitalizare pe care ţara noastră şi le-a asumat prin Agenda Digitală. Până la aprobarea din partea autorităţilor şi finalizarea tranzacţiei, UPC va funcţiona independent pe piaţă, ca o companie de sine stătătoare, parte a grupului Liberty Global. Principalul nostru obiectiv astăzi este sa ne continuăm strategia de business”, afirmă Rădulescu.

Pe de altă parte, Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone România, spune că noua companie formată în urma tranzaciei va acționa drept un ”catalizator pentru inovația în servicii și un context mai amplu pentru investiții în rețeaua fixă. ”Vodafone și UPC România au în comun o abordare axată pe calitatea serviciilor și sunt complementare prin prisma segmentelor de clienți deservite – Vodafone are utilizatorii mobili, iar UPC România, utilizatori de broadband și de servicii TV”, consideră Lorilloux.

Grupul britanic Vodafone a confirmat astăzi preluarea operațiunilor din Germania, Ungaria, România și Cehia ale Liberty Global, cel mai mare operator de cablu din lume, într-o tranzacție de 18,4 miliarde de euro. Mutarea implică și preluarea operațiunilor UPC România. Dacă va fi aprobată de autoritățile concurențiale, tranzacția va crea un gigant european în domeniul telecomunicațiilor, Vodafone reușind astfel să se extindă și pe segmentul televiziunii prin cablu.

Compania UPC România a avut în 2016 afaceri de 579 de milioane de lei (130 de milioane de euro), în timp ce Vodafone România a încheiat cu afaceri de 3,5 miliarde de lei (780 de milioane de euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.


Sursă foto: UPC România

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.