Ce se va întâmpla cu ruinele și maidanele fostelor fabrici din București

NewMoney 08/10/2018 | 13:32 Companii
Ce se va întâmpla cu ruinele și maidanele fostelor fabrici din București

Autor: Andrada Ghira

 

Din avion, se vede că Bucureştiul încă mai are terenuri nefolosite, chiar în interiorul oraşului. De la nivelul străzii, dincolo de garduri, se vede cum cresc bu­ruienile. Iar acolo unde încă mai sunt urme ale industrializării din perioada comunistă, clădirile sunt în ruină. Dar nu pentru mult timp.

Acest articol a apărut în numărul 50 (8 – 21 octombrie) al revistei NewMoney

Chiar înainte de criză, dezvoltatorii imobi­liari au cumpărat frenetic terenurile foste­lor fabrici comuniste. Astăzi, în locul munci­torilor în salopete, tinerii merg la mall, la birou sau acasă, în noile apartamente. Fosta fabrică Suveica, de exemplu, s-a transformat în proiectul rezidenţial Rose Garden, locul UMEB a fost luat de mallul şi birourile AFI Europe, iar Electro­nica a luat chipul birourilor Metroffice şi al Hermes Business Campus. Iar lucrurile nu se opresc aici.

AFI Europe a plătit vara aceasta 23 de mi­li­oane de euro pentru patru hectare din ce a mai rămas din UMEB, iar Forte Partners a cumpărat terenul de 5.400 de metri pătraţi pe care Hercesa îi deţinea din fosta fabrică de pâine Spicul.

De asemenea, mai­danul de nouă hec­tare deţinut de BelRom în Colentina, unde era planificat un mall, a fost cumpărat de belgienii de la Mitiska cu aproape 17 mili­oane de euro. În total, în primele nouă luni ale acestui an au fost tranzacţionate terenuri cu o suprafaţă de 60 de hectare şi cu o va­loare de circa 170 de milioane de euro, po­trivit datelor Cushman & Wakefield Echinox.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.