Ce salariu primește lunar Carmen Iohannis, ca profesoară de engleză

Elena Marinescu 20/01/2023 | 18:58 Fapt Divers
Ce salariu primește lunar Carmen Iohannis, ca profesoară de engleză

Carmen Iohannis, prima Doamnă a țării, este profesoară de limba engleză la Colegiul Național Lazăr din Sibiu și are o vechime de aproape 40 de ani în învățământ. 

Carmen Iohannis este un dascăl pasionat de meseria sa şi a ales să rămână la catedră chiar şi după ce soţul său a devenit preşedintele ţării. Cu o vechime în muncă de aproape patru decenii, Prima Doamnă continuă să profeseze la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, liceu pe care de altfel l-a și absolvit în urmă cu ani buni.

Conform declarațiilor de avere, veniturile lunare i-au fost mărite după ce a depus un dosar de gradație de merit, în 2021. Acesta este valabil numai pentru o perioadă de 5 ani. Așadar, în 2022 a obținut un punctaj de 102 puncte.

Salariul Primei Doamne este unul modest, precum majoritatea celor din învăţământul românesc. Carmen Iohannis beneficiază de un salariu lunar care se ridică la valoarea de 3.735 de lei. Anual veniturile sale sunt de 44.816 de lei, scrie Antena3.

Elevii, încântați să o aibă profesoară

Elevii s-au arătat nu o dată încântaţi să o aibă profesoară pe soţia preşedintelui. La rândul său, Carmen Iohannis şi-a exprimat în numeroase rânduri dragostea pentru vocaţia de dascăl.

„Cu asta ne hrănim. Asta ne ne ține bucuroși și cu multă speranță că viitorul nostru și al copiilor noștri va fi foarte bun. Pentru că dacă au respect față de școală și s-au simțit bine în mijlocul școlii și în mijlocul nostru, înseamnă că vom progresa.”, a mărturisit cu bucurie Carmen Iohannis, chiar la începutul acestul an şcolar.

Carmen Iohannis este descendenta unei familii române unite (greco-catolice) din localitatea Sântu, un sat din apropierea orașului Reghin, în județul Mureș. În copilărie a practicat baletul și a luat lecții de pian.

L-a cunoscut pe Klaus Iohannis când avea 22 de ani, pe vremea studenției, prin intermediul unor prieteni sibieni și s-au căsătorit șapte ani mai târziu, în anul 1989. Imediat după absolvirea facultății, cei doi au lucrat ca profesori la Agnita și Sibiu. După 1989 ambii dascăli au ajuns să predea la liceele în care fuseseră cândva elevi, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, respectiv la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”.

Cei doi au un mariaj care durează de aproximativ 25 de ani, însă nu au niciun copil pentru că mereu au decis să pună pe primul plan profesiile. Anterior, președintele României a predat fizică.

Foto: facebook.com