Ce salariu lunar are un ajutor de bucătar, în România, în 2023. Ce tipuri de bonusuri primeşte

Elena Marinescu 08/05/2023 | 19:34 Fapt Divers
Ce salariu lunar are un ajutor de bucătar, în România, în 2023. Ce tipuri de bonusuri primeşte

Tot mai mulți români testează în propria bucătărie anumite preparate culinare, iar apoi unii dintre ei se înscriu la cursuri de profil pentru a pune în aplicare lucrurile învățate. Potrivit unei agenţii de recrutare a forţei de muncă, veniturile salariale variază, la început de carieră, între 500 şi 700 de euro lunar.

„Rolul unui ajutor de bucătar este de a participa activ la prepararea meniurilor şi a preparatelor zilnice, la menţinerea ordinii şi curăţeniei în bucătărie, astfel încât toate exigenţele din domeniu să fie îndeplinite.

Este o poziţie pentru o persoană pasionată de arta culinară, candidatul ideal având studii medii, cunoştinţe culinare de bază şi cunoştinţe despre norme şi aplicarea lor în folosirea şi stocarea ingredientelor şi a produselor alimentare.

Totodată, sunt apreciaţi candidaţii cu atenţie deosebită la detalii, capacitate bună de organizare, rapiditate în realizarea sarcinilor, rezistenţă fizică şi psihică. Cele mai multe poziţii deschise pe platformă pentru acest rol sunt în Constanţa, Cluj, Bucureşti, Braşov şi Iaşi, iar salariul net este cuprins în intervalul 500 – 700 euro pe lună, în medie”, a spus Ana Vișian, marketing manager în cadrul BestJobs, potrivit romaniatv.net.

Ajutorul de bucătar primeşte şi bonusuri

Cei care aleg postul de ajutor de bucătar trebuie să știe că pot beneficia de anumite bonusuri specifice printre care tichete de masă, creșteri salariale corelate cu vechime și implicarea la locul de muncă, prime de sărbători și decontarea transportului.