Ce salariu are Carmen Iohannis? Din ce îşi câştigă banii soţia preşedintelui Klaus Iohannis

NewMoney 07/07/2020 | 12:01 Fapt Divers
Ce salariu are Carmen Iohannis? Din ce îşi câştigă banii soţia preşedintelui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a încasat 1.275 de lei din drepturi de autor de la editura Curtea Veche, iar soţia sa a moştenit anul acesta un apartament de 67 de metri pătraţi în Sibiu, conform celei mai recente declaraţii de avere depuse de către preşedinte.

Pe lângă cele două apartamente şi trei case pe care preşedintele le avea deja, în declaraţia de avere înregistrată în 11 iunie, apare încă un apartament, cu suprafaţa de 67 de metri pătraţi, în Sibiu, moştenit de Carmen Iohannis în 2020.

Ce salariu are Carmen Iohannis

În anul fiscal precedent, preşedintele a încasat din salarii suma de 179.7345 de lei, iar soţia sa a obţinut ca profesor la Colegiul ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu suma de 43.450 de lei, adică aproximativ 3.620 de lei pe lună.

Klaus Iohannis a încasat şi drepturi de autor în valoare de 1.275 de lei de la editura Curtea Veche, unde i-au apărut de-a lungul timpului trei volume – ”Pas cu pas”, ”Primul pas” şi ”EU.RO- Un dialog deschis despre Europa”, în limbile română şi engleză. Lansarea cărţii despre UE a avut loc în 2019, iar promovarea a coincis cu campania electorală pentru europarlamentare.

FOTO: Mediafax